Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
12.06.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Wales - Belgie 1:0

Reprezentanti Walesu se ve skupině B postarali o velké překvapení a v domácím prostředí dokázali porazit největšího konkurenta z Belgie v poměru 1:0. O jedinou branku utkání se postarala největší hvězda domácího výběru Gareth Bale už ve 25. minutě, favorizovaní hosté se až do závěrečného hvizdu na odpověď nezmohli. Wales tak pošesté v letošní kvalifikaci neprohrál a se čtrnácti body se výrazně přiblížil postupu na evropský šampionát.

Wales v tuto chvíli vede o tři body právě před Belgií, o postup se ale pere i Kypr, Izrael a též silná Bosna. Belgie poprvé v letošní kvalifikaci prohrála, ovšem přímý postup na ME do Francie má stále ve svých rukách. Hosté více jak z šedesáti procent měli v držení míč a hned sedmnáctkrát vystřelili směrem k brance soupeře, ovšem mezi tři tyče zamířili jen jednou. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti.

V úvodu zápasu se do ofenzívy tlačila Belgie, avšak poprvé zahrozil na druhé straně Robson-Kanu, který v 7. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Ramseyho těsně nad. O čtyři minuty později vystřelil z hranice velkého vápna Mertens a jeho rána mířila k tyči, nicméně gólman Hennessey dokázal skvěle odvrátit balón do bezpečí. Ihned na to pálil z osmnácti metrů Hazard a poslal míč kousek nad břevno.

Wales udeřil z ničeho nic po pětadvaceti minutách hry. Po odvrácené standardní situaci a několika hlavičkových soubojích na hranici pokutového území poslal hostující Nainggolan zcela nepochopitelně míč k volnému Baleovi a ten po efektivním zpracování na prsa uklidil balón do sítě ze bezmocného Courtoise. Hosté i v dalších minutách tvořili hru, nicméně pojistit vedení domácích mohl zhruba deset minut před přestávkou opět Robson-Kanu.

Ten se dostal k hlavičce v pokutovém území, ale branku netrefil o pár decimetrů. Stejný hráč podobným způsobem netrefil branku Belgie ani ve 38. minutě. Hosté mohli srovnat v první minutě druhé půle, jenže Benteke z hranice brankového území trestuhodně přestřelil. O tři minuty později zahrozil nabíhající De Bruyne, jenže ani jeho pokus do sítě nezapadl. V dalších minutách Belgie střílela o sto šest a Wales naprosto přehrávala, jenže nadějné příležitosti povětšinou končily kvůli nepřesné finální přihrávce.

Gólman Hennessey nemusel až do poslední minuty řešit jediné vážnější nebezpečí, po konečném hvizdu vypukla v hlavním městě Cardiffu obrovská radost.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Wales nebo kříž

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Marv

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Wales míří na EURO, to jsem nečekal ale je to zasloužený!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele