Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
13.10.2015 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Wales - Andorra 2:0

Wales se podle očekávání rozloučil se svou již s předstihem úspěšnou kvalifikací pohodlnou výhrou, neboť v Cardiffu přehrál trpaslíka z Andorry 2:0. O poslední dvě trefy v soutěžním zápase před nadcházejícím šampionátem ve Francii se postarali Aaron Ramsey a Gareth Bale.

Na prvenství ve skupině B to sice nestačilo, jelikož Belgičané zvládli v Bruselu přehrát Izrael a udrželi si tak pozici lídra, ovšem Velšany to nijak zvláště mrzet nemusí. Vyprodaný Cardiff City Stadium si i tak plnými doušky užíval závěrečný zápas kvalifikace, z níž jejich miláčci vůbec poprvé zvládli proklouznout i na závěrečný turnaj od mistrovství světa v roce 1958. Úterní zápas tak byl spíše poděkováním za služby hráčů po celých deset zápasů, než za poslední výkon samotný. I proto drtivá většina příznivců zůstala na tribunách po závěrečném hvizdu a patřičně svému týmu poděkovala. Andořané si mezitím připsali nelichotivé jubileum v podobě celých padesáti prohraných zápasů v řadě.

Průlom skóre visel ve vzduchu již krátce po úvodním výkopu, když Bale vyprášil rukavice brankáře Pola a Jonathan Williams se marně rozčiloval, že rozhodčí neposoudil jeho pád po zákroku Jordiho Rubia jako penaltový. Úterní večer navzdory všeobecné radosti nedopadl dobře pro útočníka Hala Robsona-Kanua, jenž musel trávník předčasně opustit kvůli poraněnému kotníku.

Ferran Pol se musel v brance hostí pořádně činit, aby bezbrankový stav udržel co nejdříve. A nešlo jen o střely velšských hráčů - Max Llovera tečoval Daviesův centr tak nešťastně, že nebýt Polova akrobatického zákroku, vstřelil by si vlastní gól. S dalšími šancemi neuspěli ani Bale s Vokesem, zatímco Ramseyho hlavička skončila na břevně. Do kabin se tak odcházelo za nečekaného stavu 0:0.

Hned pět minut po změně stran se však již domácí dočkali. Aaron Ramsey stál ve správnou chvíli na správném místě, aby zblízka dorazil míč do odkryté branky Polem vyraženou ránu Ashleyho Williamse. Pro záložníka Arsenalu šlo o přesně desátý gól v reprezentačním dresu a vůbec první v letošní sezoně. Nedlouho poté mohl Ramsey dokonce přidat hned i trefu číslo dvě, ovšem po dobré práci střídajícího Lawrence zamířil těsně vedle.

V závěru pak nejprve neuspěli Williams s Vokesem a Lawrencem, avšak pojištění velšského náskoku přišlo i tak. Gareth Bale si vystřelil svůj sedmý gól kvalifikace a devatenáctý celkově, když čtyři minuty před koncem z Daviesova centru propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

4:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
veikko

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....4:0

Reagovat
smazaný uživatel

40:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele