Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
12.10.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina - Makedonie 1:0

Ukrajina si poradila také v dalším utkání a těsně porazila Makedonce. Hrdinou utkání se stal mladý záložník Serhej Sydorčuk, který se trefil ve svém premiérovém utkání a skóroval také dnes. Dnešní branka byla z pohledu výsledku snad ještě rozhodující.

Už po pěti minutách se domácí favorit dostával do zajímavé situace, když byl Andrij Jarmolenko faulován těsně před vápnem. Sudí Sébastien Delferiere zapískal a sám faulovaný hráč se postavil k zahrávání přímého volného kopu. Jarmolenko to zkusil přímo na branku, trefil ale pouze zeď. Míč se odrazil za čáru a domácí měli ještě šanci z rohového kopu. Ani tu ale nevyužili. Po chybné rozehrávce Makedonců se až do vápna probil Andrij Jarmolenko, zkusil přihrát ještě na Zozulju, před ním ale dokázal odkopnout Šikov.

Po faulu Gligorova se k míči postavil další hvězdný hráč. Konopljanka trefil míč přímo doprostřed branky, kde stál Pačovski, a míč vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od branky. Konopljanka se později probil mezi třemi hráči až na hranici vápna, kde vyslal pěknou přihrávku na Jarmolenka. Před ním ale dokázal zasáhnout brankář Pačovski a míč odvrátil. Na opačné straně se do zakončení dostával Jahovič, který se ocitl tváří tvář brankářovi Pjatovovi. Ten se blýskl skvělým reflexivním zákrokem a neinkasoval.

V dnešním utkání jsme viděli poměrně velké množství střel z dálky a po půlhodině hry se o další zakončení pokoušel také Abdurahimi. Ani jeho projektil ale změnu skóre neznamenal. Hodně aktivní Ukrajina na chvíli slavila, když dal Jarmolenko gól, ale kvůli ofsajdu nemohl být uznán. Nicméně, jen krátce po uplynutí pětačtyřicáté minuty se Ukrajinci přeci jen dočkali.

Obrovskou šanci měl nejprve Ševčuk, jenž poslal do vápna přízemní centr, který jen těsně minul Zozulja. Na opačné straně se zastřeloval Ivanovski, který krásně zatočil svou střelu na zadní tyč Pjatovovy branky. Ukrajina trestala toto zaváhání velmi tvrdě, protože z levé strany vyslal centr na zadní tyč Konopljanka. Tam se míč odrazil od Jarmolenka přímo na malé vápno, kde stál úplně volný Serhij Sydorčuk a vstřelil první gól utkání!

Sotva uplynuly dvě minuty z druhé půle, dostala Ukrajina mimořádnou příležitost navýšit své vedení. Andrij Jarmolenko si stoupl k přísně nařízené penaltě, ale svůj projektil namířil jen do břevna! Od něj se míč odrazil ve z brány. Dominantní Ukrajina svírala svého soupeře stále více. Fedeckij nacentroval míč přímo na hlavu Konopljanky, ten míč umístil jen těsně vedle pravé tyče Pačovského branky. Skvělou technickou vybaveností hýřil Andrij Jarmolenko, ale hvězdný útočník po obejití dvou protihráčů neposlal přesný centr.

Dvacet minut před koncem utkání se ke slovu dostali Makedonci, když Trajkovski vyslal z přímého kopu pěknou střelu, kterou musel brankář Pjatov vyrážet na rohový kop. V závěru utkání se do velké šance probíjel Abdurahimi, který pláchl obránci, ale ten se poctivě vrátil a míč soupeři s vypětím všech sil uzmul těsně před rozhodujícím zakončením. Ukrajina si nakonec poradila s Makedonií a připsala si tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
HullCity

Musíme je smést z povrchu zemského!!! 4:0

Reagovat
HullCity

Herně jsme to dokázali,ale ta koncovka byla k smíchu!!Jarmolenko měl dát dva goly.Při 1.příležitosti asi ani sám neví,jak nahrával + nedal penaltu a dělal spoustu zbytečných kliček a celkově hru spíše brzdil,ale 3 body to jsou,takže za měsíc se MUSÍ PŘESVĚDČIVĚ porazit Lucembursko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hradec

Ukrajina 3:1 Makedonie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele