Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
05.09.2015 18:00 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina - Bělorusko 3:1

Možná až nečekaně snadno si Ukrajina poradila se svými severními sousedy z Běloruska. O osudu utkání vlastně rozhodla první půle, ve které se postupně trefili Artem Kravec, Andrij Jarmolenko a Jevhen Konopljanka. Hosté korigovali až po přestávce, branka Sjarheje Karnilenky je ale k obratu nevyburcovala.

Ukrajinci si díky tomuto vítězství definitivně zajistili alespoň baráž o evropský šampionát a zároveň definitivně odstřihli svého soka z těchto bojů. Do zápasu vstoupili hodně zostra. A už po třiceti sekundách hry se z voleje opřel do balónu Kravec. Nebýt pozorného brankáře Harbunowa, asi by se střela třepotala v síti.

Mužstvo Michaila Fomenka nicméně nemuselo dlouho smutnit z této neproměněné šance. Pjatov v 7. minutě ukázal, že kopat daleko rozhodně umí, a protože jeho dlouhý a rychle rozehraný výkop podskočil Valadzko, mohl se Kravec probít k míči, postupovat na Harbunowa a z vyložené pozice ho prostřelit.

Kravec se následně dostal ještě do třetí možnosti v řadě, tentokráte však na běloruského muže v rukavicích nevyzrál. Později se chtěl prosadit rovněž Konopljanka, avšak i on dopadl stejně jako jeho spoluhráč. Domácí se radovali z druhého gólu po půlhodině hry, to když Ševčukův přízemni centr, na nějž si Harbunow sáhl, dorazil za brankovou čáru Jarmolenko.

O deset minut později Ukrajina navýšila vedení ještě jednou. Sivakow ve vápně fauloval Kravce a sudí Liany nařídil pokutový kop. Konopljanka ho pak bez problémů proměnil, poslal Harbunowa na opačnou stranu, než kam umístil svou střelu. Hostující celek po obrátce také zahrával penaltu.

V 62. minutě Chačeridi nešetrně drkl v šestnáctce do Karnilenky a sám postižený následně bombou pod břevno překonal Pjatova. Ukrajina už do konce utkání vedení v poklidu udržela. Mrzet jí však přece musí naprosto zbytečné vyloučení Harmaše z nastavení, který druhou žlutou kartu dostal za simulování v pokutovém území.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

1:1, překvápko

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
HullCity

Nesmíme před Slovenskem zaváhat...snad se konečně rozstřílíme...3:0!!

Reagovat
scholes18

a ty budes tiez hrat?

Reagovat
HullCity

Najdi si význam slova fanoušek a pak něco piš...

Reagovat
HullCity

Povinné 3 body před úterním zápasem + jistota baráže!!Jarmolenko vstřelil svůj 20.gól za reprezentaci,gratulace!!

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slovákům to může hodně zkomplikovat situaci.Na druhou stranu mají dost bodů do případné tabulky třetích týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele