Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
08.09.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Anglie 0:2

Fotbalová Anglie má nového hrdinu - čerstvá posila Arsenalu, Danny Welbeck, dvěma trefami rozhodla o veledůležitém vítězství na půdě nebezpečného Švýcarska. Pouť za očekávaným postupem na Euro 2016 tak v hrdém Albionu začala přímo znamenitě. Radost z Welbeckových branek má jistě i kouč Roy Hodgson, který byl po fiasku na mistrovství světa pod velkým tlakem..

Angličané mohou být nadšeni i proto, že tento zápas byl pro ně papírově vůbec nejtěžším z celé skupiny E - ani Slovinsko, ani Estonsko, Litva či nedejbože San Marino by pro Three Lions neměli být reálnými soupeři v boji o čelo tabulky. Už po losu se mělo za to, že o první místo si to rozdají právě Angličané se Švýcary, a díky Welbeckově představení ve druhém poločase mají nyní výrazně navrch Hodgsonovi svěřenci. Naopak domácí trenér Vladimir Petković utrpěl ve svém vůbec prvním zápase nepříjemnou porážku.

Hosté začali zostra a zejména Raheem Sterling byl v úvodních minutách hodně vidět. Liverpoolská hvězdička se poprvé výrazně ukázala po 15 minutách, kdy iniciovala protiútok čtyři na dva, Wayne Rooney si však s finální přihrávkou neporadil a Yanna Sommera ve švýcarské brance nevystrašil. Další velkou šanci zahodili Angličané krátce před uplynutím půlhodiny hry, kdy se Welbeck přes bránícího von Bergena prohnal do vápna, ale jeho pas nabízejícího se Sterlinga nenašel.

Také Švýcaři však ukázali, že fotbal hrát umějí, a jejich gólová šance byla vůbec největší v celé první půli. Na vině byla anglická obrana - Jones de facto odevzdal míč Xherdanu Shaqirimu, jehož přesný pas našel ve vápně Seferoviće. Joe Hart však byl pozorný. Sám Jones následně málem svoji chybu napravil na druhé straně, když naskočil na Rooneyho rohový kop, jeho skvěle umístěna hlavička však pouze donutila Sommera k ještě lepšímu zákroku.

Také druhý poločas zahájili Three Lions ve velkém stylu; Jack Wilshere zakombinoval s debutujícím Fabianem Delphem, jeho rána levačkou však těsně minula pravou tyč. V atraktivním utkání měli šanci strhnout vedení na svou stranu také domácí, jenže Seferovićův halfvolej výborně zlikvidoval Hart. To se v následujících minutách ukázalo jako klíčové - Rooney vyslal na levém křídle Sterlinga, jehož milimetrově přesný pas do vápna bez problémů proměnil Welbeck. 0:1.

Švýcaři se nadále snažili o vyrovnání a málem se jim to povedlo, když střídající Drmić převzal v hraničním ofsajdovém postavení Shaqiriho pas, obešel Harta a pálil do prázdné brány; celou situaci však na čáře vyřešil blokem na poslední chvíli Gary Cahill. To se nakonec ukázalo jako rozhodující okamžik - v samém závěru totiž Welbeck po Lambertově vybídnutí uzavřel skóre na konečných 0:2.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

hopp schwiz hopp schwiz

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsko 2-1 Anglie

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcaři odstartují tuto velmi hratelnou skupinu menším překvapením.

tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hop schwyz ! 2:1, 2:0. anglicko je neskutocne precenovany tim...

Reagovat
smazaný uživatel

england win!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

teda ten roy, to je ale dement

Reagovat
MySch017

Welbeck

Reagovat
PP

Tak Danny, už jich moc za repre nedávej a schovej si všechno na ligu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele