Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
09.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Švédsko - Rusko 1:1

Švédsko si bez hvězdného Zlatana Ibrahimoviće neporadilo s Ruskem a z utkání si bere jen bod. První gól zápasu vstřelil Kokorin, na jeho trefu reagoval zkraje druhé půle Ola Toivonen.

Do první střelecké pozice se dostal hostující Glušakov, jeho tvrdá rána prolétla těsně mimo. Rusové hráli od prvních momentů prim a domácí hráče nepustili k míči. Po sérii krátkých nahrávek se Ignaševič rozhodl pro dlouhý nákop na Artjoma Dzjubu, který hlavou sklepával míč pro spoluhráče, ale včas zakročila pozorná obrana švédského výběru.

Utkání mělo velmi rychlý spád, bohužel pro domácí se hrálo jen na jednu branku - tu jejich. Domácí sice měli světlé chvíle, ale ty neměly dlouhého trvání. Po akci rychlíka Toivonena se k míči dostal Samedov, který skvěle našel volného Alexandra Kokorina a ten už si nedělal těžkou hlavu. Přesnou ranou prostřelil brankáře Isakssona a Rusové vedli o jednu branku - 1:0.

Domácím došlo, že s tímto přístupem si koledují o debakl a začali hrát. Durmaz proběhl do vápna a tam jej fauloval Smolnikov. Sudí Rizzoli bez váhání ukázal na značku pokutového kopu a domácí fandové ožili. Radost jim ale zkazil Larsson, který míč poslal na stejnou stranu, kam skákal brankář Igor Akinfejev! Švédská jedenáctka se pokoušela vtisknout utkání vlastní styl a donutit Rusy chybovat. Ale ani střely Källströma s Larssonem nevedly k úspěchu.

Aktivnější Rusové toužili po pojistce ještě před poločasovou přestávkou, ale přáno jim nebylo. Mladík Alexandr Kokorin byl sice na hranici vápna poslaný k zemi, avšak faul se nepískal. Balon se odrazil k Artjomu Dzjubovi, který ale nastřelil jen brankáře Isakssona. Rusové měli míč mnohem častěji pod kontrolou a zkušený brankář Isaksson měl plné ruce práce, aby alespoň vytěsnil zakončení Dzjuby. To se mu však povedlo a do šaten oba týmy vstupovaly za stavu výhodnějšího pro hosty.

Občas se říká, že spravedlnost je slepá. Platilo to i dnes, protože Rusové sice byli aktivnějším týmem, ale přesto inkasovali. Jimmy Durmaz měl na levé straně hodně prostoru a jeho střílený centr z první napálil do sítě Ola Toivonen - 1:1.

Ve snaze o otočení výsledku byl na hrací plochu vyslán zkušený útočník Johan Elmander, který vystřídal unaveného střelce vyrovnávací branky. Nový muž na hřišti se téměř ihned zapojil do ofenzivních snah svého týmu, ale brankáře Akinfejeva se mu hlavičkou překonat nepodařilo. Ve dvou po sobě rychle jdoucích akcích se ocitl mladý útočník Alexandr Kokorin, který po další ráně jen marně skrýval hlavu do dlaní. Na opačné straně se k míči nedostal zkušený Kim Källström a zakončovat mohl až Durmaz. Ten si ale nepočínal ideálně a míč namířil jen vedle tyče.

Rusové se s přibývajícím časem dostávali ke střelám stále častěji, ale ani Grigorjev si na pozorného brankáře Isakssona nepřišel. Obránci ruského výběru si zase poradili s centrovaným míčem od Larssona, takže ani Akinfejev nemusel kapitulovat. Po rychlé narážečce středem hřiště se do zakončení dostával Kokorin. Byl ve velmi dobré pozici, ale vracející se obránci švédského týmu mu znemožnili další postup a vše navíc jistil pohotový brankář Isaksson.

Zkušený záložník Fajzulin poslal míč znovu na levé křídlo na rozběhnutého Kombarova, jehož další centr do vápna byl mnohem zajímavější. Ani naskakující Dzjuba na něj ale těsně nedosáhl. V páté minutě nastavení se o centr pokoušel Wernbloom, ale jeho pas byl příliš dlouhý.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velice ostrý zápas. Rusko ho ale zvládne lépe. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, nevíte jak je to s Ibrou ?

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra hrát nebude. Jedině po injekcí a to on nechce! Takže tipuju plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

So Zlatanom vyhra Švédov bez Zlatana X2

Reagovat
smazaný uživatel

prý začne na lavičce

dal jsem 1 na poločas

Reagovat
hradec

Švédsko 2:2 Rusko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele