Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
11.10.2015 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Srbsko - Portugalsko 1:2

Konečně to máme za sebou, říkají si nejspíše fotbalisté Srbska. Jejich trapné kvalifikační vystoupení dnes zakončila domácí prohra 1:2 s lídrem skupiny z Portugalska. O góly se podělili Nani, Moutinho a Tošić, největší pozornost ale přitáhl Nemanja Matić a jeho opravdu zasloužená červená karta..

Hosté šli do vedení už po pěti minutách a dlouho to vypadalo, že další branka už nepadne; teprve po změně stran domácí vyrovnali prostřednictvím Tošiće, Moutinhova trefa ze 78. minuty však rozhodla o triumfu a upevnění první příčky pro portugalský tým. Srbové navíc museli dohrávat v devíti, vedle Matiće byl vyloučen ještě Kolarov, a skupinu zakončují na čtvrtém místě za Albánií a Dánskem.

Přestože domácí věděli, že hrají už pouze o čest, samotný úvod zápasu je zastihl v solidní formě a Portugalci byli prvních pár minut zatlačeni do defenzivy; to však trvalo skutečně jen chvíli. Prvním náznakem hostujícího útoku byl elegantní sólový průnik Dannyho, po němž následovala pohotová rána; tu sice ještě Stojković vyrazil, na dorážku Naniho už ale nedosáhl. Srby tento vývoj příliš nezaskočil a nadále se pouštěli do ofenzivy, zejména díky dobré práci ofenzivní trojice Tošić, Mitrović, Ljajić.

Selecao však ukazovalo, že pod vedením Fernanda Santose patří pozorná obrana k jeho nejsilnějším stránkám, a až do změny stran aktivnějšího soupeře ke skutečným gólovkám nepouštělo. Teprve v 65. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když jejich stupňující se tlak zužitkoval Tošić; záložník se sedmičkou na dresu zpracoval míč od Kolarova a napálil jej přímo do vinglu.

Svěřenci Radovana Čurćiće nicméně nevyhráli v Bělehradě od roku 2011 (!) a nepovedlo se jim to ani dnes. Místo aby okořenili svůj výkon vedoucí trefou, museli spolknout další hořkou pilulku, když střídající Moutinho nádhernou ránou z hranice vápna pod víko propálil Stojkoviće podruhé. Nahromaděná frustrace v srbském táboře vyústila ve dvě červené karty v posledních deseti minutách - zejména Matićův zkrat byl skutečně nedůstojný - a balkánským fanouškům tak zbyly pouze oči pro pláč a spousta nepříjemných otázek do budoucna..

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
7C.Ronaldo

nuda bez CR7 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Teprve ted jsem si uvedomil ze se uz pul hodiny hraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele