Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
14.11.2014 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Srbsko - Dánsko 1:3

Po remíze v Albánii a prohře s Portugalci to s dánskými ambicemi na přímý postup začínalo vypadat všelijak, ovšem precizní obrat na horké srbské půdě z 0:1 na 3:1 připravil pro Mortena Olsena znovu nadějnou půdu pod nohama i pro zbytek kvalifikačních zápasů do roku 2016.

Zvláště vzhledem k absencím klíčových hráčů jako Lasse Schone či kapitán Daniel Agger se dalo očekávat, jak domácí balkánská reprezentace využije vlastní aktuální nadřazenost, následoval velkolepý obrat. Na úvodní Tošićovu branku totiž hosté dokázali zareagovat po změně stran dvěma trefami Bendtnera spolu se zásahem Kjaera, což dohromady stačilo k výhře 3:1 a návratu na výsluní skupiny I.

První naděje hostů srovnat skóre po trefě Tošiće, když se někdejší hráč Manchesteru United dokázal prosadit a zároveň přinutit brankáře Stojkoviće kvalitně zasáhnout proti Vibeho ráně. I poté aktuální tlak Dánů zvládal pokračovat, ovšem Christian Eriksen skončil k vlastní smůle jen na břevnu a ne u oslavy vlastního gólu. Nakonec to tak byl Nicklas Bendtner, kdo vyrovnával na průběžných 1:1 po Eriksenově přihrávce. Hned dvě minuty nato navíc přidal druhý dánský zásah večera Kjaer a hosté rázem dokonce vedli díky přímému kopu Boilesena.

Srbové se pokusili na nepříznivý průběh zápasu okamžitě odpovědět, ale Lazovićova střela se stejně jako Eriksenova jen ledabyle odrazila od brankové konstrukce. Místo vyrovnání tak došlo na třetí gól v jejich síti, kdy se opět po velké nedůslednosti v srbské defenzivě pohodlně prosadil Bendtner. Nynější útočník Wolfsburgu využil přesného centru Krohna-Dehliho a následně si mohl užít ještě střídání za aplausu hostujících fanoušků, zatímco se zápas definitivně chýlil ke konci.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dal jsem na Srbsko jsou kvalitní a já jim věřím 2:0 nebo 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
lampard8

katastrofální zápas, katastrofální individuální výkony a ještě horší taktika od trenéra.. nevěřím vlastním očím, koho tam poslal do základu.. staříka Lazoviće, Gudelje z Alkmaaru či Djuričiće z Mainzu, kterej nehraje v bůh ví jaký formě.. na lavičce má pak hráče světových kvalit jako Kuzmanoviće z Interu, Markoviće z Liverpoolu, Djordeviće z Lazia nebo Alekse Mitroviće z Anderlechtu.. jediný na co se Srbové zmohli byli centry do vápna, nic jinýho nedělali... od 10. minuty úplně odešli a hrálo jenom do Dánsko.. aspoň že se Advocaat přiznal, že za to může hlavně on. Doufám, že odstoupí a přijde tam schopnější trenér než je on

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele