Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
09.10.2015 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko rozstřílelo Lucembursko 4:0

Španělsko si na domácí půdě poradilo s Lucemburskem jednoznačně a po výsledku 4:0 definitivně postupuje na francouzské EURO. Dvě branky vstřelil Santi Cazorla, o stejný počet rozšířil skóre také Paco Alcacer.

V bráně španělské reprezentace se opět objevil zkušený brankář Iker Casillas, před ním se postavili borci jako Piqué, Bartra, Alba nebo Busquets plnící obranné povinnosti. O ofenzívu se starali především Silva, Cazorla, Morata nebo Pedro. Lucembursko bylo jasným outsiderem a snad ani ve snu jeho hráče nenapadalo, že by mohli se španělským sokem hrát otevřenou partii. V pětičlenné obraně jsme viděli hráče jako Delgado, Malget, Chanot, Gerson nebo Jans, zatímco v útoku se objevili Martins, Bensi nebo Joachim.

Jasným terčem pískotu fanoušků se opět stal obránce španělského výběru a katalánské Barcelony Gerard Piqué, který je poslední dobou pod palbou fanoušků. Pravda, domácí mu příliš nepomáhali, protože si velmi často vyměňovali míč právě v obranné linii bez snahy něco kloudného vymyslet. Po šesti minutách si na Pedrovu nahrávku naběhl klenot Juventusu Turín Alvaro Morata, který však neusměrnil míč do sítě.

Po jedenácti minutách se čelo trenéra Del Bosqueho poprvé výrazně svraštilo, protože se zranil David Silva a musel být právě v 11. minutě vystřídán. Na trávníku jej nahradilo eso z Manchesteru United Juan Mata. O minutu později však málem domácí vedli, když se po Cazorlově snaze dostal míč k volnějšímu beku Albovi, který však placírkou poslal balon hodně vysoko nad bránu!

První dvacetiminutovku uzavřela víceméně propagační střela Sergia Busquetse, který se opravdu jen neškodně zastřeloval. Hosté urputně bránili bezbrankový výsledek a sami se do nějakých akcí nepouštěli. Domácí sice měli jasnou kontrolu nad utkáním a procentuálně jejich kombinace neustále rostla, ale vyjádřit snahu vstřelenou brankou se domácím zatím nedařilo. Velmi blízko byl Santi Cazorla, který dostal míč díky skvělé nahrávce od Moraty, jenže jeho pokus zastavila tyč!

Domácím se první jedenáctka začala poněkud sypat jako domeček z karet a především v Turíně nebudou za tuto zprávu rádi. Po třiceti minutách byl totiž na nosítkách odnesen Alvaro Morata, pilíř ofenzívy Juventusu Turín. Jeho místo zaujal mladík Paco Alcacer. O první branku v utkání se pokoušel křídelník Pedro, který však napálil jen těsně prostor vedle pravé tyče.

Pět minut před koncem první půle se do zajímavé šance dostali i hostující hráči. Lucembursko málem překvapilo svého soka, když se ke střele dostal Stefano Bensi. Brankář Casillas jen sledoval, jak se míč těsně otírá o tyč. A právě tehdy domácí udeřili. Pedrovu ránu vyrazil brankář Joubert jen před sebe, kam si naběhl Santi Cazorla a celkem bez potíží dostal míč do brány!

Do druhého poločasu nastoupili domácí stejně odhodlaní, protože vstřelit Lucembursku jen jednu branku a ještě k tomu na vlastní půdě, to se nedá považovat za úspěch. Druhých 45 minut však bylo podobně náročných jako těch prvních 45. Hosté urputně bojovali o každý centimetr na hřišti a dlouho se španělský celek ani přes své známé kombinace nemohl dostat k zakončení. Až dvacet minut před koncem se síť rozvlnila podruhé. Fábregas vyslal mezi beky útočníka Paca Alcacera, který si už se zbytkem akce poradil a domácí vedli o dvě branky.

Souboj s Pacem Alcacerem se opakoval ještě jednou, ale tentokrát Joubert nekapituloval. Mladý útočník Valencie mířil totiž vysoko nad. Paco Alcacer se však radoval o chvíli později, když vstřelil třetí branku svého celku. Po závaru v pokutovém území se k němu odrazil míč a Alcacer jej pohodlně dorazil do sítě!

A ještě jedno nepříjemné překvapení si nachystali domácí hráči pro svého soupeře. Nolito skvělým pasem našel volného Santiho Cazorlu, který se dnes nemýlil a pálil přesně k tyči.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
EverlastD

5:0

Reagovat
Manau

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 neni o čom...

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele