Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
27.03.2015 20:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Slovensko - Lucembursko 3:0

Slovenská reprezentace zvítězila i ve svém pátém kvalifikačním zápase, s plným bodovým ziskem tak po polovině odehraných utkání stále vede skupinu o tři body před druhým Španělskem. Rozjetou partu okolo kapitána Škrtela podle očekávání nezastavilo ani Lucembursko, o výhře 3:0 rozhodli domácí v Žilině ještě během první půle, kdy se postupně trefili Němec, Weiss a Pekarík.

Favorizované Slovensko od úvodu hrálo velmi aktivně, snažilo se rychlou kombinací překonat defenzivní val Lucemburska a brzy se jim povedlo vsítit kýžený gól. Po faulu na Hamšíka měli v 9. minutě domácí k dispozici zajímavou standardní situaci nějakých pětadvacet metrů od brány. Do balónu se opřel stoper Ján Ďurica, jeho nádherný projektil sice pouze orazítkoval břevno, o míč se ale ještě popral Adam Němec a útočník New York City pak v těžké pozici prudkou střelou otevřel skóre.

Lucemburčané se prezentovali poměrně sympatickým dojmem, snažili se vysoko napadat a chodit do rychlých brejků. Nicméně vysunuté obranné řady dokázali Slováci díky výborně technicky vybaveným ofenzivním fotbalistům využívat a v 21. minutě přidali druhý gól. Kucka našel perfektním balónem za obranu Vlado Weisse, křídelník hrající katarskou ligu se dokázal skvěle uvolnit a mezi nohama stopera Schnella poslal míč do sítě.

Euforii mohl zanedlouho zmírnit po rohovém kopu Bersiho dvaadvacetiletý forward Maurice Devil, naneštěstí pro něj ale trefil pouze místo, kde stál připravený Kozáčik, jenž tak tuto ojedinělou příležitost Lucemburska trochu se štěstím zlikvidoval. V dalším průběhu se hra trochu zklidnila, svěřenci Jána Kozáka si kontrolovali svůj komfortní náskok.

Navzdory tomu přidalo Slovensko další branku ještě do přestávky a zasloužili se o to netypicky dva krajní obránci. Tomáš Hubočan přesnou kolmicí našel rozběhnutého Petera Pekaríka a ten z úhlu prostřelil Jouberta. Závěr prvního dějství vůbec přinesl hodně vzruchu, nejprve mohl potrestat chybné vyběhnutí brankáře Jouberta Miroslav Stoch, svou situaci chtěl však ještě vyšperkovat a jeho následující kličku dokázal brankář hostů vystihnout. Na touze pobavit diváky další parádou ztroskotala rovněž příležitost Weisse, jehož lob Jonathan Joubert ukryl v rukavicích.

Po změně stran přišla pro Kozákovu družinu jediná kaňka na celém duelu - Juraj Kucka byl faulován, přičemž do něj ještě na zemi zajel Schnell a záložník italského Janova si pravděpodobně poranil zápěstí. Kucku odnesli za potlesku publika na nosítkách a na trávníku ho nahradil plzeňský Patrik Hrošovský, který si tak připsal premiéru v reprezentačním dresu.

Druhý poločas už mnoho fotbalové krásy nenabídl, Slováci se spokojili s třígólovým vítězstvím a hosté ze západu se na nějaké snížení, nebo dokonce zdramatizování stavu nezmohli. Slovenský fotbalový sen o premiérové účasti na evropském šampionátu se tak stává stále reálnějším.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
ED91

3:0

Reagovat
ED91

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná jednotka ja som optimista tak tipujem 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
cepinzcegamy

1:2 zase

Reagovat
Tuxedo

10:0

Reagovat
Ed_Hazard

5:1 (2x Stoch,Weiss,Hamšík Nemec)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ci boha jani kozak valec pokracuje toten zapas ani nehrajte lepsie 3 0 kontumacne jak 10 fikov hovi aj v nenavidenej trnave ale podporte ich!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ciiiii on je jaky zaujimavy a in ze dal taky tip ciiiiii on je hipster nekonvencny

Reagovat
Milan.B

hipster orginal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele