Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
08.10.2015 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Skotsko - Polsko 2:2

Polský celek dnes sice v Hampden Park vedl, když se trefil Robert Lewandowski, ale domácí přeci jen otočili vývoj zápasu. Nakonec jim to však nepomohlo, protože v nastavení Poláci srovnali.

Skotové dnes potřebovali vyhrát, ostatně stejně jako i v příštím utkání. Jedině tak by měli alespoň teoretickou naději na postup. Problémem bylo, že se proti nim dnes postavil velmi silný soupeř, kterému se tradičně daří. Domácí vsadili na zkušeného Marshalla, dvojici středních záložníků tvořili Fletcher a Brown. Jediným hrotovým útočníkem se stal Steven Fletcher, jehož podporovala trojice Forrest, Naismith a Ritchie.

Hosté vsadili na brankáře Fabiańského, před kterým hráli Piszczek, Pazdan, Glik a Rybus. Do zálohy se vměstnali Grosicki, Błaszczykowski a Milik, jediným hrotem by Robert Lewandowski. A vzhledem k jeho aktuální formě z Bayernu Mnichov se domácí měli na co těšit.

Potvrdilo se to už po třech minutách. Domácí prožili úvod jako z nepovedeného hororu. Ve třetí minutě totiž mladík Milik našel skvělou nahrávku svého slavnějšího kolegu a ten z úhlu prostřelil brankáře Marshalla!

Skotové se měli co ohánět, aby odráželi ataky svého soupeře. Polský výběr naopak hýřil pohybem a první vstřelená branka mu jen pomohla. Robert Lewandowski si prohodil role s Milikem a tentokrát mu nahrával. Jeho úmysly ale vystihl obránce Alan Hutton a míč odklidil do bezpečí. Lewadowski naservíroval další skvělou kolmici spoluhráči Jakubu Błaszczykowskému, který se nerozpakoval a míč napálil těsně vedle tyče! Pokus Jamese Forresta byl včas zablokován.

Tým trenéra Adama Nawalky poklidně kontroloval hru, ale vzápětí mohlo být vše jinak. Deset minut před koncem první půle si Matt Ritchie navedl střelu na hranici pokutového území a vypálil. Brankář Fabiański měl menší potíže, nakonec však celou situaci ustál. O to větší šok přišel těsně před koncem. Gól do šatny si připsal Matt Ritchie, který čerpal z nahrávky Forresta a z otočky vypálil přesně!

Trenér Adam Nawalka se nejspíš hodně zlobil, protože jeho svěřenci konec první půle totálně zaspali. V kabině zřejmě nebylo moc veselo a projevilo se to i na hřišti. Do druhého poločasu vlétli Poláci jako uragán. Milikovu dělovku Marshall vytěsnil konečky prstů jen velmi těžko, s dalším projektilem přispěchal elitní zabiják ve službách Bayernu Lewandowski. Ten však nyní mířil těsně vedle.

Poláci to začali zkoušet především dlouhými pasy vpřed a centry do vápna. Tato taktika však Polákům nevycházela podle představ. Na domácím týmu byla jasně vidět nervozita a vědomí, že musí vyhrát. Polský výběr naopak hrál velmi klidně a čekal na své šance. Přesto to byli právě domácí, kdo se dočkali další trefy a zatím vítězné branky! Naději na baráž dal domácím Steven Fletcher. Toho našel jeho útočný kolega Ritchie a Fletcher krásnou placírkou obstřelil brankáře Fabiańského! Skotové tak zatím vedli.

Po vstřelené brance jako by Skoty polila živá voda a najednou jich bylo plné hřiště. To hosté zatím hledali odpověď na nepříznivý stav jen těžko. Dvacet minut před koncem poslali Skotové na hřiště čerstvé síly a místo Darrena Fletchera zaujal James McArthur. Právě od nováčka na hřišti směřoval před bránu Polska další zajímavý centr, jenže tentokrát svého adresáta nenašel.

Poláci se nechtěli smířit s porážkou a útočili. O další zajímavý průnik se postaral zkušený bek Łukasz Piszczek, který se prodral po straně až ke střele, jenže jeho rána minula bránu asi o dva metry, takže brankář Marshall zasahovat vůbec nemusel. Unaveného Jamese Forresta pak nahradil Dorrans. V nastaveném čase se do míče opřel Krychowiak, jenže brankář Marshall opět odvedl skvělou práci. Ani on však nezabránil šoku. V nastaveném čase se totiž prosadil opět Robert Lewandowski, ke kterému propadl míč po standardní situaci. Sen Skotů tak dnes končí.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
veikko

1:2, Poláci půjdou na EURO

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
Manau

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Poliaci idú cez mrtvoly, keď sa jedná o nejaký postup na dáke turnaje.... tipujem, že v tomto zápase budú mať navrch vo všetkom + Lewandowski má formu ako hrom, môj tip 1:2

Reagovat
Acrocephalus

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti musí 2:1

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
arsavin

To je dvojka s dobrým kurzem. Poláci body budou chtít a Skoti už o nic nehrajou. Lewandovsi s i zastřílí... 0:3

Reagovat
arsavin

*Lewandowski

Reagovat
Manau

Skotsko může být klidně třetí a hrát baráž. Nevím proč by neměli o nic hrát?

Reagovat
arsavin

Máš pravdu... Ale stejně věřím Polsku

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 ... 0:2

Reagovat
cepinzcegamy

2:2 (2x Ward, 2x Lewa)

Reagovat
Pyroman

Moc nerozumím tomu favorizování hostů... Lewandowski má sice skvělou formu, ale je to jen jeden hráč, který kolem sebe nebude mít tak kvalitní spoluhráče jako v Bayernu, takže bude reálné ho ubránit. Skotové pořád mají slušnou šanci jít místo Irska do baráže,potřebují bodovat, navíc doma umí zahrát, viz. zápas s Německem. Polsko není pod nějakým tlakem, když nevyhrají dnes, můžou si postup pohlídat doma proti Irsku. Věřím Skotsku na výhru 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele