Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
05.09.2015 18:00 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

Anglie zdemolovala San Marino šesti góly

Anglie naprosto zdecimovala svého soka a ze San Marina odjíždí ve velmi dobré náladě. Domácí tým dostal od hráčů z kolébky fotbalu šest branek a v tabulce mu patří až poslední místo s jedním bodem na kontě. Anglie je díky šesti brankám a třem bodům neochvějným lídrem.

A nejšťastnějším mužem vůbec je zřejmě Wayne Rooney. Zkušený útočník Manchesteru United totiž díky dvěma brankám dorovnal legendárního Sira Bobbyho Charltona na čele nejlepších střelců anglické historie! Oba pánové na svém kontě mají již 49 branek v reprezentaci. A Rooney má rozhodně mnoho příležitostí k tomu, aby tento rekord uzmul pro sebe. Třeba jej překoná již na příštím francouzském Euru.

Ale pěkně od začátku. Rooney nastoupil vedle Jamieho Vardyho a Oxladea-Chamberlaina. V bráně figuroval Joe Hart a před ním pánové Clyne, Jagielka, Shaw a Stones. V záložní řadě jsme našli jméno Jonjoa Shelveyho. Angličané chtěli útočit od prvních minut a to se jim zdárně dařilo. Rooney dostal už ve druhé minutě skvělou přihrávku do vápna za obránce, jenže nacházel se v ofsajdu. V 11. minutě byl faulován u postranní čáry číhající Oxlade-Chamberlain a po následném přímém volném kopu došlo k faulu také ve vápně! Po Berardiho netaktickém zákroku si míč na penaltě postavil kanonýr Wayne Rooney a začal svou pouť vstříc Siru Bobbymu.

San Marino v tu chvíli ještě vůbec netušilo, jak velký rozdíl bude mezi oběma týmy panovat po skončení utkání, takže se vesele vrhalo do útoku. Respektive, často hledal vysunuté hráče dlouhými nákopy a centry. Jenže Angličané tento styl fotbalu velmi dobře znají a ovládají, navíc mají v obranné linii vysoké borce typu Johna Stonese nebo Phila Jagielky, kteří si s dlouhými míči poradili.

Velkou chvíli zvládl ukočírovat domácí brankář Aldo Simoncini v 19. minutě, kdy se nejprve k zakončení dostal opět "Wazza" Rooney, jenže na jeho střelu byl připraven. Nicméně, odrazil ji jen k Vardymu, který rovněž zakončoval. I napodruhé si brankář Simoncini poradil a byl za hrdinu. Zajímavou se jevila také střela Milnerova, kterou však Simoncini viděl a vyrazil. Přesně po třiceti minutách se Anglie dočkala znovu, i když tentokrát se střelec branky rozhodně neradoval. Jednalo se totiž o obránce Cristiana Brolliho, který si vstřelil vlastní branku.

Spolupráce mezi Rooneym a Oxlade-Chamberlainem dnes fungovala výtečně, i když bez gólového efektu. Krátce před změnou stran se právě mladý hráč londýnského Arsenalu dostal ke střele a nevedl si vůbec špatně - Simoncini musel prokázat skvělé reflexy, aby střelu zastavil. Anglie chtěla vstřelit další branky a za tímto cílem se hnala od prvních okamžiků druhé půle. Odměna za snahu dorazila velmi brzy, protože skóre se měnilo opět po pouhé minutě odehraného času. Oxlade-Chamberlain poslal do vápna centr z pravé strany, ve vápně vyskočil záložník Ross Barkley a Anglie vedla o tři branky.

Dvojici Milner a Rooney vystřídali posléze Kane a Delph. Právě Delph se toužil uvést brankou, jenže jeho střela krátce po střídání letěla mimo. Přesto se jeho přítomnost na hřišti projevila téměř okamžitě. Právě po jeho centru se totiž k míči dostal Theo Walcott a do odkryté brány poslal míč počtvrté!

Patnáct minut před koncem se prosadil také miláček ochozů na White Hart Lane, Harry Kane. Ten dostal skvělou přihrávku za obránce krásným lobem přehodil bezmocného Simonciniho. Jen o pouhou minutu poté se znovu trefil Theo Walcott, který tím uzavřel dnešní skvělé představení pánů z Británie!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:5

Reagovat
Tomtaf

0:9

Reagovat
veikko

0:3

Reagovat
EverlastD

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

hraju anglicani v san marine. si povedia anglicani, ze co tam sanmarino a idu chlasta do krcmy a poslu hrat iba rooneyho. sedia v krcme, pozeraju teletext a tam vidia, ze v 90+ minute dalo sanmarino gol a vyhralo 1:0. dojde rooney do krcmy a vsetci nanho, ze co robil, ze prehrali. a rooney iba smutne povie : "chlapi, ja neviem. sak mna v 10. minute vylucili...."

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Walcott přišel na hřiště v 67. minutě, o minutu nato skóroval a v 78. minutě přidal další gól, ale v Arsenalu nemá ani jisté místo v základu... kdy Wenger konečně pochopí, jaký klenot má v týmu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele