Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
05.09.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rusko - Švédsko 1:0

Premiéra Leonidu Slutskému na lavičce ruské reprezentace vyšla. Jeho tým v Moskvě porazil Švédsko 1:0 a na svého dnešního soupeře se dotáhl na rozdíl jediného bodu. Jediný gól zápasu vstřelil Artjom Dzjuba.

Rusko bylo od úvodních minut výrazně lepším týmem, což dokazují i statistiky prvního poločasu, během kterého hosté ani jednou nevystřelili, zatímco domácí hned sedmkrát. Z této převahy plynuly i brankové příležitosti. Do té první se prodral po zaváhání Granquista Artjom Dzjuba a po jeho akrobatických nůžkách skončil míč na tribuně. V tu chvíli ještě nikdo nevěděl, že se kanonýr Spartaku Moskva pouze zastřeloval.

Ještě neuplynulo ani deset minut, když se zaplněná Otkrytiye Arena radovala z gólu, který vsítil Roman Širokov, jenomže hlavní rozhodčí na pokyn asistenta trefu pro údajný ofsajd neuznal. Nutno dodat, že opakované záběry prokázaly nesprávnost tohoto výroku - Mark Clattenburg upřel sborné regulérní branku. Slavit gól nemohl ruský kapitán ani zanedlouho po přihrávce Kokorina, povedený Širokovův volej totiž zlikvidoval Andreas Isaksson.

Změna skóre přišla až v závěru prvního dějství. Aktivní Roman Širokov elegantní patičkou vysunul Smolnikova, jenž ve skluzu předložil míč před odkrytou bránu Dzjubovi a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl - 1:0.

Erik Hamrén o přestávce na špatný a velmi pasivní výkon svých svěřenců reagoval poměrně razantním tahem, když svou největší hvězdu Zlatana Ibrahimoviće nahradil Olou Toivonenem. A Švédové si krátce po změně stran vytvořili svou první zajímavou šanci v celém utkání, Forsberga ale včasným zákrokem zastavil Igor Akinfejev.

Třiadvacetiletý křídelník druholigového Lipska byl nejnebezpečnějším hráčem v žlutém dresu. Po hodině hry jeho ránu zneškodnil pozorný Akinfejev a následná dorážka mířila mimo tři tyče. Na opačném konci hřiště mohl přidat pojistku Kokorin, který sice překonal Isakssona, míč směřující do sítě však na brankové čáře vykopl Olsson. Forward Dynama Moskva pak další dvě příležitosti na definitivní rozhodnutí výsledku zahodil v nastaveném čase.

Tyto tutovku ho málem mohli mrzet. Vyrovnání měl na kopačce dvě minuty před koncem střídající Marcus Berg, jeho povedenou střelu z voleje mířící pod břevno fantastickým zákrokem vytáhl nad břevno Igor Akinfejev. Neotřesitelná jednička v reprezentaci i v CSKA v závěru držela své spoluhráče nad vodou, další prvotřídní zákrok Akinfejev vytáhl proti prudké ráně Forsberga, jemuž dnes prostě nebylo přáno.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Preji Svedsku vyhru ...ale domnivam se ze Rusove udelaji vse proto aby se nestolo to co proti Rakousku v minulem zapase....tip 1...2:1 (2.gol Rusu v poslednich minutach zapasu 80+)

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zborná proti Zlatanovy

Reagovat
veikko

Ještě jsi mohl napsat proťy a bylo by to dokonalé.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Ibra

Reagovat
Rarášek

1:2, jedem

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

heja svenska !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rusove nevyhrajou , tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové tehle zápas nedaj,,budou muset a psychika je v riti

Reagovat
veikko

Švédové až na posledních 15 minut na hřišti neexistovali.

Reagovat
Rarášek

Strašnej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele