Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
12.10.2014 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rusko - Moldavsko 1:1

Velmi překvapivý výsledek dorazil z Moskvy, když domácí nestačili na Moldavsko a pouze remizovali. Outsider utkání se dostal do problémů po nařízené penaltě, kterou Dzjuba proměnil, ale nevzdal se a díky zásahu Alexandrua Epureanua srovnal. Na víc už Rusové neměli.

První minuty utkání plynuly velmi opatrně a ani jeden z týmů se vpřed příliš nehnal. Až po deseti minutách se domácí Rusové konečně prodrali přes hustou moldavskou hráz k pořádné střele. Z kopaček ji vypustil Alan Dzagojev, který pálit umí a z podobných pozic se trefuje poměrně často. Dnes si ale musel jen zakrýt hlavu do dlaní, protože zamířil těsně vedle. Jako mávnutím kouzelného proutku pak Rusové přidali tempo a do vápna brankáře Iliy Cebanua létal jeden nebezpečný centr za druhým.

Do velké šance se dral mladý útočník s velkým potenciálem - Denis Čeryšev, který začíná pronikat do základní jedenáctky. Mladý útočník si zpracoval krásnou přihrávku, ale jeho střela mířila vedle. Do šance se hnal také zkušený Aleksandr Keržakov, ale pas na něj byl skvěle zastaven kapitánem Epureanuem. V této fázi se hra Ruska omezila na nepříliš přesné centry do vápna, popřípadě rány z větší vzdálenosti ale bez razance. Glušakovu střelu zpoza vápna ztlumil Cebanu bez větších potíží.

Glušakov poté spálil ještě dvě další velké šance. Poprvé se k němu dostal míč po odrazu a Glušakov pálil nad. Napodruhé byl úspěšnější brankář Cebanu. Moldavsko se dostalo do velké šance až před koncem první půle. Přetažená přihrávka Jardana se dostala až ke Gatcanovi, který nedokázal trefit odkrytou část branky a míč namířil vedle. Na úvod druhé půle se s míčem u nohou objevovali opět častěji Rusové, ale nedokázali si vytvořit soustavný tlak. Hostující tým spoléhal především na rychlé kontry. Ignaševič například musel zastavovat postup Dedova.

Do náběhu se dostal Alan Dzagojev, který se pokoušel poslat míč do sítě za pomoci "nůžek", ale jeho akrobatický kop přes hlavu nebyl přesný. Nicméně, odražený balón se dostal ke Glušakovi, který zhruba z dvanácti metrů přestřelil Cebanovu bránu. Aktivita domácích byla zřetelná, ale nedařilo se jim najít ten vhodný klíč k obrannému zámku Moldavska. Dzjuba se pokoušel o spolupráci s Dzagjevem, pro nějž pěkně sklepl míč, jenže Dzagojev opět opět střílel mimo tři tyče. Do další akce se Rusové dostali díky vysokému Artjomu Dzubovi, který se dostal do zakončení hlavou, ale mířil těsně nad břevno!

Vstřelení gólu bylo otázkou času a ten se naplnil dvacet minut před koncem utkání. Golovatenco stáhl ve vápně Dzjubu, takže domácí dostali šanci kopat penaltu! Artjom Dzjuba sice nemířil právě nejlépe a jeho střelu málem brankář Cebanu chytil, ale nakonec na ni o kousek nedosáhl - 1:0.

To ale zdaleka nebylo vše. Domácí nedostali ani moc šance, aby se radovali. Z následného rohového kopu se totiž prosadili hosté a šokovali Moskvu. Obránce Alexandru Epureanu si totiž naběhl na rohový kop a "vyšplhal" ve vzduchu nejvýš. Brankář Igor Akinfejev neměl šanci zasáhnout a Rusové byli v šoku. Rusové chtěli začít opět hrát a opakovalo se jejich obléhání soupeřovy brány, ale tentokrát bez výsledku. Neuspěl ani Ignaševič, který mířil ostrou ranou hodně mimo. Denis Glušakov se otočil ve vápně, ale jeho střela byla tečována na roh. V poslední akci utkání se objevil pozorný Ščenikov, ale jeho hlavičku Cebanu chytil na brankové čáře a skóre se již neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:0

Reagovat
arsavin

3:1

Reagovat
arsavin

To jsem se dost netrefil

Reagovat
hradec

Rusko 4:1 Moldavsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele