Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
14.10.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Řecko - Severní Irsko 0:2

Vypadá to, že v Řecku budou na kouče Fernanda Santose ještě vřele vzpomínat. Jeho nástupci Claudiu Ranierimu se totiž vůbec nedaří, dnes dokonce hrdý osmifinalista mistrovství světa prohrál doma se Severním Irskem a na čelo tabulky ztrácí po třech kolech už osm (!) bodů..

Vyhřívají se na něm právě Irové, o jejichž výhru se dnes postaraly branky Jamie Warda (9') a Kyla Laffertyho (51'); šlo o jejich třetí triumf v řadě, což znamená stoprocentní bilanci. Naopak Řekové získali dosud jediný bod za remízu ve Finsku a budou muset hodně zabrat, chtějí-li na Euro ještě postoupit.

Statistiky před zápasem mluvily jasně - domácí s ostrovním soupeřem nikdy neprohráli, navíc měli nůž na krku a potřebovali si udobřit vášnivé publikum. Dalo by se očekávat, že budou na hřišti nebývale aktivní. Místo toho to však vypadalo přesně naopak - Řekové jako by se soupeře báli, což vyústilo ve velice rychlý první gól v jejich síti. Rohový kop rozehrál Oliver Norwood, míč propadl až k nohám nehlídaného Warda a ten si levačkou poradil s Orestisem Karnezisem.

Teprve za nepříznivého stavu se domácí probrali a začali útočit, svěřenci Martina O'Neilla jim však nedávali příliš prostoru - bylo jasně vidět, jak jsou po dvou výhrách sebevědomí, a díky jejich skvělé obranné hře se gólman Roy Carroll ani příliš nezapotil. Největší nebezpečí pocházelo od řeckých nákopů a centrů, což vlastně ani žádné nebezpečí nebylo. První skutečnou šanci zaznamenal až z brejku Nikos Karelis, sedmatřicetiletý Carroll si však poradil.

Ranieriho týmu nepomohlo ani vysoké procento držení míče, naopak málem inkasoval podruhé ještě do přestávky - Kyle Lafferty se prohnal kolem Kostase Manolase a trefil brankovou konstrukci. Šest minut po změně stran však už domácí takové štěstí neměli. Italský kouč poslal na hřiště Andrease Samarise a změnil tak rozestavení na 4-3-3, což mělo za následek ještě větší důraz na útok; zároveň však ochabla pozornost v obraně, čehož ve skvělé formě hrající Lafferty už tentokrát využil. Přebral míč na půlící čáře, zbavil se svých strážců a sólo zakončil střelou mimo dosah Karnezise.

Řekové měli stále zhruba 40 minut na reakci, v tuto chvíli už však bylo takřka nemožné s výsledkem něco dělat - nadšeně bojující a obětavě bránící Irové si zasloužené tři body bez problémů pohlídali. Ranieriho tým už dokonce neměl žádnou větší šanci, a italský kouč tak bude mít co vysvětlovat..

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

výhra Grécka

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ... neprohra hostů

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Zajda

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo NORTHERN IRELAND !!!!!!!!!!!!!!!

Pohádkový vstup do kvalifikace ME nebyl náhodný ....

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irsko mě zatím příjemně překvapuje .... Naopak Řekové by se měli rychle vzpamatovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele