Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
15.11.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko - Rusko 1:0

Rakousko se může radovat, protože ani Rusové je na domácím stadionu neporazili. Domácí Rakušané tak zůstávají i nadále neporažení. Tři body a pětibodový náskok na dnešního soupeře jim dvacet minut před koncem zajistil Rubin Okotie, který využil nahrávky od Martina Harnika.

Ruský celek vešel do utkání na stadionu Ernsta Happela s poměrně jasný cílem - vyhrát. Přizpůsobil tomu také ofenzivně laděnou formaci, v níž se od úvodních minut skvělo duo Denis Čeryšev a Aleksandr Kokorin. Domácí spoléhali především na podporu domácích ochozů a dva zkušené útočníky Marc Janko a Marko Arnautović. Ty podporovali hráči jako Martin Harnik nebo Stefan Ilsanker.

Rusové se pokoušeli od prvních minut převzít iniciativu v utkání a hrozili rychlým protiútokem. Mladého útočníka Denise Čeryševa zastavil až ve vápně bránící stoper Aleksandar Dragović čistě, i když hostující fanoušci žádali po sudím Atkinsonovi odpískání za domnělý faul. Na druhé straně se snažil procpat k šanci Martin Harnik, který si to namířil středem k pokutovému území Ruska. Zkušený záložník nakonec vystřelil, míč ale skončil vedle branky a po teči obránce z toho byl rohový kop. V šestnácté minutě se ke střele zpoza vápna dostal Alexandr Kokorin a nebyl to vůbec špatný pokus. Nakonec však střela z levé strany skončila pouze vedle branky.

Další střelecký pokus si posléze připsali hráči hostů, tentokrát pálil Denis Čeryšev z levé strany. Jenže míč znovu skončil pouze vedle branky Rakouska. Po pětadvaceti minutách se brankář Igor Akinfejev musel natáhnout na střelu Martina Harnika z pravé strany, míč dokázal vytěsnit alespoň na roh. Ruský celek si ještě před skončením prvního poločasu připsal na své konto první velmi vážnou šanci, když po hlavičce Ignaševiče odvracel míč z brankové čáry bránící Florian Klein!

Druhý poločas začal poměrně spornou situací, když domácí Martin Harnik upadl v pokutovém území a diváci si žádali pokutový kop. Anglický sudí Aktinson ale s ledovým klidem nechal pokračovat ve hře. Další centr do vápna posílal Kombarov, který nacentroval z levé strany do vápna Rakouska. V něm si na centr naběhl opět aktivní mladík Alexandr Kokorin, který posílal míč těsně vedle branky.

Patnáct minut po změně stran se Martin Harnik opět prohnal až do vápna, v němž tentokrát ustál souboj s Kombarovem a ještě stačil nahrát. Na centr před bránou číhal Marko Arnautović, který ale střelou z voleje vysoko přestřelil branku Ruska. Tato akce sice gólem neskončila, ale diváci ve Vídni přesto o branku nepřišli. O pár minut poté se ještě ruští fanoušci mohli radovat, když Akinfejev dokázal zachytit míč mířící do branky ještě na brankové, byť se domácí domáhali branky.

Hned z protiútoku se však po přihrávce Martina Harnika z pravé strany prosadil Rubin Okotie a Rakušané se díky jeho střele dostali do vedení - 1:0 pro domácí mužstvo. A odměna to byla spravedlivá, protože Rusko opravdu nic nepředvádělo.

Rakousko chtělo vytěžit z aktuální situace maximum a nadále se tlačilo před Akinfejevovu bránu. Junuzović rozehrál rohový kop, Hinteregger si dokázal na hranici pokutového území míč parádně zpracovat a přehodit na pravou nohu. Následně se dostal k zakončení, ale branku o metr přestřelil. Rakušanům to ale vadit nemuselo, protože dnes večer si poradili s Rusy a radují se ze tří bodů. Díky tomu mají na druhé Rusy náskok pěti bodů.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

РОССИЯ ВПЕРЕД !!! tipují výhru hostů

Reagovat
smazaný uživatel

jasné X. skore 0:0 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsi komunista, že tak tipuješ?!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rakušané je doma přehrají 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Víš to určitě? No nevím, ale Nostradamus tipuje čistou dvojku tak dám asi na něho

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co na to rict....

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele