Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
14.11.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Portugalsko - Arménie 1:0

Portugalsko ani napodruhé pod novým koučem Fernandem Santosem nezaváhalo a díky výhře 1:0 nad Arménií se drží na dostřel prvnímu místu skupiny I. O jedinou branku se stejně jako v předchozím duelu s Dánskem nepostaral nikdo jiný než Cristiano Ronaldo.

Útočník Realu Madrid navíc svým pátečním třiadvacátým zásahem překonal dosavadní rekord Jona Dahla Tomassona v počtu soutěžních branek spojených s mistrovstvím Evropy. Hlavně však devatenáct minut před koncem dodal svému týmu vedení, které si již favorit udržel. Po úvodní prohře s Albánií tak Portugalci nabírají na obrátkách a za vedoucími Dány sice zaostávají o bod, ovšem mají odehráno o zápas méně.

Úvod utkání herně ovládali domácí s Ronaldem jako hlavní zbraní, ovšem i Arméni dokázali z rychlých protiútoků zahrozit. Když pak unikajícího Mkrtchyana srazil za cenu žluté karty na zem Carvalho, sám postižený následně poslal do šestnáctky nebezpečný míč, který musel za rozpadlou portugalskou zdí vytáhnout mimo tři tyče až brankář Patricio. Portugalci jinak byli ve zbytku první půle zoufalí, přestože měli z velké části míč na svých kopačkách. Arménie bránila zodpovědně a obětavě, takže soupeři nedávala žádné příležitosti k dobrému zakončení.

I po změně stran frustrace domácích zpočátku pokračovala, a když se přece jen dostali do velké příležitosti, napálil Miguel Danny míč hlavou jen do břevna. Krátce nato mohli Arméni dostát rčení "nedáš, dostaneš", ovšem obránce Voskanyan z rohového kopu trefil pouze dobře stojícího Patricia. V jednasedmdesáté minutě se tak tedy přece jen prosadil favorit. Střídající Quaresma pronikl zprava do pokutového území a přinutil soupeřova brankáře k zákroku. Odražený míč pak vybojoval Nani a předložil jej Ronaldovi, a ten trefou na vzdálenější tyč poprvé překonal brankáře Berezovského.

Pět minut před koncem ještě mohli hosté uštědřit Portugalsku tvrdý direkt, jenže Marcos Pizelli ranou z hranice pokutového území Patricia ani pořádně neprotáhl. Domácí pak dostali šanci své vedení zdvojnásobit, avšak minutu před koncem vystřídavší Éder opět hlavou poslal míč jen do brankové konstrukce. Když v nastaveném čase neuspěl s chabou ranou Pizelli ani napodruhé, uhájil Rui Patricio čisté konto a Portugalci si připsali důležitou, byť povinnou výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, vše Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Armenie ma silny tym, tipnu 0 kurz 7,5 je skvely

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

hodně se mluví o tomhle zápase v že je prej dost možná výhra hostů ale osobně si to myslím takhle Ronaldo -Arménie 3:0

Reagovat
Hiko

Bolelo to, ale zaplaťpánbůh za 3 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele