Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
13.06.2015 18:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Polsko - Gruzie 4:0

Poláci rozmetali Gruzii jednoznačným rozdílem a s chutí si zastříleli. Hrdinou utkání se stal Robert Lewandowski, který zaznamenal hattrick. Dlouho to sice vypadalo, že Gruzie neutrpí zas tak velkou škodu, ale v samém závěru se strhl uragán. Lewandowski zasáhl svůj cíl třikrát, i když první branku dal až minutu před koncem!

Polský výběr se spolehl na kooperaci dvojice hrotů Milika a Lewandowského. Hosté hráli s Okriašvilim, Kazaišlivim a Vacadzem, kteří se starali o ofenzívu. Do první šance se dostával Grosicki, který se pomalu dostával do zakončení i přes dva protihráče. Ani ti jej nezastavili. Zastavila jej ale vlastní neschopnost, když si předkopl balon v rozhodující chvíli a z celé akce nebylo nic. Po rohovém kopu se na zadní tyči dostal k hlavičce Krychowiak, ten ještě vracel na hranici malého vápna na Peszka, jenže ten napálil jen nejbližšího protihráče.

Okriašvili poslal z pravé strany do vápna centr, ale ani jeho pokus nenašel adresáta. Po deseti minutách obránce Piszczek našel krásným centrem Grosického, jenže ten minul hned z první tyč! Piszczek hledal šikovnou přihrávkou za obranu Lewandowského, který však byl o míč připraven. Grosicki byl hodně aktivní a dostal se do další akce poté, co Poláci zakončovali rychlý protiútoku. Grosicki ale protáhl jen dobře zasahujícího brankáře Giorgiho Loriu. Stejný duel se mezi Grosickim a Loriou odehrál o pár minut později, jenže Loria opět zasáhl díky skvělým reflexům.

Po dvaceti minutách se Polsko málem opět dostalo do velké šance. Lewandowski se dostal do samostatného úniku proti Loriovi, který byl sice překonán, ale zastoupil za něj v pravou chvíli kapitán Amisulašvili, který se natáhl a na brankové čáře míč vykopl! Navalovski našel o chvíli později centrem z levé strany na zadní tyči Ananidzeho, který však zakončil prachbídně. Pět minut před koncem první půle se k ráně z větší vzdálenosti dostal Milik, který byl do té doby neviditelný. Jeho rána zamířila těsně vedle.

Pět minut po změně stran se do zajímavé šance dostal Kašia, který však hlavičkoval těsně nad břevno! Peszko si skvěle vyměnil míč na hranici vápna s Grosickim a vypálil, jenže míč si příliš předkopl. Po hodině hry se Kazajšvili dostal ke střele z hranice vápna, ale pálil těsně vedle. O chvíli později se Poláci dostali do zaslouženého vedení. Rozehráli totiž rohový kop nakrátko a k míči se dostal Arkadiusz Milik. Ten krásnou ranou poslal míč do rohu brány a utíkal slavit první branku!

Dvacet minut před koncem našel Kuba Blaszcykowski povedeným centrem Gosickiho, který ale poslal míč těsně vedle tyče. Deset minut před koncem pálil po krásné akci Navalovski, jenž mířil těsně vedle. Krychowiak nyní napřáhl z hranice vápna a Loria byl připraven. Poté už přišly chvíle Roberta Lewandowského. Milik se dostal do úniku a napřáhl ke střele. Jenže nevypálil, ale nahrál Lewandowskému - 2:0.

Błaszczykowski se dostal do úniku po pravé straně a nahrál přesným pasem do vápna. Tam si naskočil opět kanonýr Robert Lewandowski, který přesně zamířil - 3:0. Spolupráce s Milikem Lewandowskému evidentně prospívá. Vidět to bylo i při poslední akci, když Milik našel za obranou nabíhajícího spoluhráče a Lewandowskému nedělalo sebemenší problém překonat bezbranného brankáře Loriu.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
Knight_in_fire

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Knight_in_fire

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Marv

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko - Gruzie ... 2:0

Reagovat
Ranoth

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko kokoty zatim 0:0, jen aby to neskoncilo jako Norsko

Reagovat
smazaný uživatel

tady to zavání remízou

Reagovat
smazaný uživatel

to co za zaver toto ???!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nevite jestli nebyl ten hattrick rekordni ? nejaky web kde se sdruzuji podobne statistiky ? diky

Reagovat
Knight_in_fire

2 po hattrickou Turcie, tento strelil v 3 minuty hattricka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele