Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
07.09.2015 20:45 CET
8 : 1
(4:0)

Reportáž

Polsko - Gibraltar 8:1

Fotbalisté Polska potvrdili úlohu jasného favorita proti Gibraltaru a trpaslíka skupiny D deklasovali po výsledku 8:1. V tabulce se tak prozatím udrželi na druhém místě se sedmnácti body s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Německo, před třetím Irskem mají taktéž náskok dvou bodů a ještě musejí bojovat ve dvou říjnových zápasech. Gibraltar je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem, ovšem dokázal vsítit svou druhou branku v kvalifikaci.

Hned v 1. minutě mohl domácí výběr poslat do vedení obránce Szukala, ovšem po jeho hlavičce skvěle zasáhl gólman Perez. O pár minut později po nádherné přízemní kombinaci pálil z jedenácti metrů Arkadiusz Milik, nicméně hostující svatyni minul. V 8. minutě poslal Polsko do vedení Kamil Grosicki. Ten si po další kombinaci a pasu Roberta Lewandowskiho udělal místo mezi dvěma obránci a přesnou hlavičkou rozvlnil síť.

Stejný hráč skóroval o šest minut později, když převzal míč ve středu hřiště, pronikl do pokutového území a z levé strany předvedl ukázkový lob. V 18. minutě skóroval poprvé v utkání hvězdný Lewandowski. Ten se odhodlal ke střele z dobrých dvaceti metrů a jeho pravačka trefila balón náramně, míč zapadl přímo do levé šibenice. V rozmezí 21 - 25. minuty zahrozilo Polsko hned třikrát.

Nejprve Lewandowski nepřekonal Pereze po samostatném úniku, poté pálil těsně vedle aktivní Grosicki a ránu Milika vykopl nohou gólman Gibraltaru. Lewandowski skóroval podruhé v zápase po necelé půl hodině hry. Na pravé straně šestnáctky se uvolnil Milik a napoprvé Pereze nepřekonal, pak ale volil přihrávku před branku na domácí hvězdu a ta se zblízka nemýlila - 4:0. Do konce první půle ještě zahrozili Grosicki s Jakubem Błaszczykowskim, gólově se však prosadit nedokázali.

Ihned po změně stran nevyzrál Lewandowski přízemní střelou na Pereze, v 56. minutě se ze své první branky v tomto zápase radoval Milik. Útočník nizozemského Ajaxu Amsterdam si naběhl na kolmici za obranu a z osmi metrů propálil Pereze. O dvě minuty později podrazil Barnett v pokutovém území Lewandowskiho a míč si na penaltový puntík postavil Błaszczykowski, který uklidil balón k tyči do protipohybu strážce Gibraltaru.

V 72. minutě si na bližší tyč naběhl Milik a po pasu Grosickiho z pravé strany usměrnil míč do sítě - 7:0. Stal se tak třetím dvougólovým střelcem v tomto duelu. Poslední gól Polska přidal o minutu později střídající Bartosz Kapustka ve skluzu z hranice brankového území. Hosté poprvé zahrozili čtvrthodiny před koncem, kdy gólman Fabiański famózně vychytal Chipolinu, alespoň čestný zásah Gibraltaru zaznamenal v 87. minutě Jake Gosling - 8:1.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
patrikhm

6:1 na střely a 8:1 na góly.. to nechápu, jak to poláci bez střel dokázali..

Reagovat
EverlastD

8:0

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...7:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

sedm!!! ( : nula)

Reagovat
veikko

10:0, Lewa 4x zásah

Reagovat
Knight_in_fire

Kapustka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele