Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
28.03.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Nizozemsko - Turecko 1:1

Nizozemský celek sice dominoval, ale před zraky vlastních diváků nakonec s Tureckem uhrál jen remízu. Po pěti zápasech je tak nizozemský výběr třetí, hned za ním je Turecko. Hosty poslal do vedení Burak Yilmaz, který se trefil deset minut před koncem první půle. Za domácí srovnal Klaas-Jan Huntelaar až v nastaveném čase zápasu!

Pod pečlivým dohledem sudího Felixe Brycha se na hrací ploše objevil kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, kterého podporovali například Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay nebo Memphis Depay. Turci vyslali do boje trio Töre, Yilmaz a Şen, kteří měli znepříjemňovat život brankáři Jasperu Cillessenovi.

Nizozemsko začalo velmi aktivně, míč drželo na svých kopačkách a často podnikalo nebezpečné útoky směrem k bráně Turků, kterou hájil Volkan Babacan. Ten měl práci po šesti minutách, kdy se k němu s míčem u nohy řítil mladík Memphis Depay, ale jeho ránu zpoza vápna Volkan nakonec se štěstím vyrazil mimo. O tři minuty později se k míči dostal zkušený záložník Wesley Sneijder, ale jeho pumelice prolétla jen těsně vedle tyče!

O pět minut později se ve vápně dostal k míči Yilmaz, který mířil povedenou střelou k tyči, ale tam se zjevil obránce Martins Indi a zabránil jasnému gólu obětavým zákrokem! S dalším střeleckým pokusem přispěchal na bránu Jaspera Cillessena Ozan Tufan, který však mířil těsně vedle. Na opačné straně se dostal k míči rychlík Memphis Depay, který se vyhnul dvěma protihráčům a nakonec také vypálil, ale brankář Volkan Babacan si s jeho projektilem poradil. Stejný hráč o chvíli později pálil, i když měl možná volit nahrávku.

Po půl hodině hry si na míč na začátku vápna počkal Mehmet Topal, ale ačkoli jej chvíli nikdo nenapadal, nezvládl zakončení a poslal míč vysoko nad bránu. To bylo varování, které Nizozemci nezaznamenali. Jen o 4 minuty později ale brankář Cillessen musel lovit míč za svými zády. Po centru ze strany se k míči dostal Burak Yilmaz, který se s ním otočil kolem protihráče, připravil si jej na silnější nohu a pravačkou krásně propálil bezmocného Cillessena!

Nizozemsko ještě přidalo a mohlo brzy srovnat, ale tečovaný míč nakonec brankář Babacan skvěle vyrazil! Do druhého poločasu už nastoupil Luciano Narsingh, který nahradil Wijnalduma. Gökhan Töre poslal míč do vápna domácích, ale tam jej odhlavičkoval Martins Indi. Deset minut mohlo stačit Narsinghovi, aby se stal hrdinou. Stačilo, aby trefil poloprázdnou bránu poté, co brankář Volkan Babacan neudržel míč v náruči. Jenže Narsingh netrefil. Tvrdou ránu poté vyslal na Babacana také Ibrahim Afellay, ale Volkan si poradil.

Nizozemci byli jasně lepší a měli častěji míč, ale nedařilo se jim najít způsob, jak překonat pečlivého brankáře Volkana. Nepodařilo se to ani vyhlášenému střelci Sneijderovi, který pálil ze standardní situace. Brankář Volkan exceloval. Patnáct minut před koncem se na hřišti objevil obránce Jetro Willems, který postupoval sám na brankáře a mířil pod břevno, ale Volkan se překvapit nenechal.

Překonal jej až zkušený veterán Klaas-Jan Huntelaar, který stál ve správnou chvíli na správném místě. Wesley Sneijder se zastřeloval celý zápas, ale teď mu to vyšlo, když pálil tvrdou ránu, tu otřel ještě o Huntelaara a nizozemský střelec se mohl radovat z vyrovnávací trefy! Nizozemci srovnali ve druhé nastavené minutě!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Noustress

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by měli NED poskládat útok? S Dostem?

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele