Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
03.09.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nizozemsko - Island 0:1

Domácí Nizozemsko nezvládlo utkání proti Islandu a na druhé Česko ztrácí už šest bodů! Naopak Island se hodně přiblížil postupu a je na prvním místě. Zápas velmi ovlivnila červená karta pro domácího obránce Martinse Indiho a rovněž gól z penalty, který vstřelil zkušený záložník Gylfi Sigurdsson.

Island už téměř slaví! Jako první tým v historii porazil Nizozemce dvakrát v jedné kvalifikaci, i když čtvrteční výhra se vůbec nerodila snadno. Lídr skupiny A se spoléhal na brankáře Halldórsona, před kterým nastoupili Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson a Skúlason, zatímco o ofenzívu se staralo duo Guðmundsson, Sigþórsson. Největší postavou týmu je pak záložník Gylfi Sigurdsson, který v záložní formaci operoval s kapitánem Gunnarssonem. Domácí v zaplněné amsterdamské Areně vsadili na Sneijdera, Huntelaara, Robbena nebo mladíka Depaye.

Domácí tým věděl, že musí vyhrát, pokud chce dostat druhé Čechy pod tlak. Od úvodních minut převzal aktivitu a častěji pracoval s míčem na kopačkách. Jenže obránci Islandu skvěle přistupovali k atakujícím hráčům a nedávali jim příliš mnoho prostoru. Když už ale Island hrozil, pak pořádně! V sedmé minutě se přetažený centr snesl ke Guðmundssonovi, který jej ihned vrátil před bránu. Tam zapsala obrana Oranjes a Böðvarssonovi chyběl jen krok!

Hodně aktivním hráčem byl Arjen Robben, který neustále hýřil pohybem. Ačkoli zkouší stále stejnou kličku a následné zakončení, jen málokdo dokáže reagovat. A tak to holandský šutér z Bayernu Mnichov zkoušel i dnes večer. Jeho klička na střed a rychlý švih nohou několikrát znamenaly problémy pro obranu hostí. Po faulu na svou osobu se Robben postavil také k přímému volnému kopu a nemířil vůbec špatně - chybělo mu jen pár centimetrů.

Krátce poté se Memphis Depay natlačil do vápna, kam směroval centr ze strany. Na míč ale těsně nedosáhl. Kdyby se mu to povedlo, brankář Halldórson by zřejmě nestačil reagovat. Po třiceti minutách hry se plány Holanďanů začal pomalu rozpadat. První čáru přes rozpočet jim udělal kapitán Arjen Robben, který ještě nebyl zcela fit a jeho tříslo se znovu ozvalo. Musel tudíž střídat a na hřišti jej zastoupil hbitý Luciano Narsingh. Další rána na sebe nenechala příliš dlouho čekat, protože jen o tři minuty později se mimo záběr kamer ohnal po soupeři obránce Bruno Martins Indi a byl sudím Mažićem vyloučen!

Nadvakrát oslabené Nizozemsko začalo panikařit a navíc byl stažen útočník Klaas-Jan Huntelaar. Ať už se v kabině Holandska o poločasové přestávce probíraly jakékoli plány, brzy vzaly za své. Další chyba přišla rovněž z obranných řad a vyrobil ji krajní bek Gregory van der Wiel, který stáhl ve vápně k zemi Bjarnasona a ozvala se píšťalka sudího Milorada Mažiće! K míči se postavil ostřílený záložník Gylfi Sigurdsson. Brankář Cillessen sice skvěle vystihl směr a na míč si sáhl, jenže v cestě do sítě mu zabránit nedokázal - 1:0 pro Island.

Nizozemci museli vrhnout síly do útoku, avšak v deseti lidech a bez Arjena Robbena to šlo jen velmi těžko. Navíc si museli hlídat zadní vrátka, neboť Island při malé šanci ihned nebezpečně hrozil. Guðmundsson navíc trefil tyč! Střelu mladíka Memphise Depay vytáhl brankář Halldórson mimo nebezpečí, stejně jako brankář Cillessen na druhé straně tvrdý projektil Guðmundssona. O vyrovnávací branku se pokoušel i mladý kreativní záložník Wijnaldum, který pálil nebezpečně po zemi k tyči. Ani zvýšená střelecká produkce však domácím nestačila na korekci skóre.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to uz Holandane nepusti..tip 1..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Cervena karta as ovlivnila zapas...nicmene Holandani meli zahrat lepsi vysledek..

Reagovat
patrikhm

Ale hovno, vyvíjí se to dobře

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na Holanďany je vzhledem k vývoji ve skupině k

tip 1:1 (což by naši kluci jistě kvitovali s povděkem)

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je klasika od sazkovek, bohuzel se vzdycky najde spousta dementu, kteri budou hrat za tyhle "kurzy"

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1, 3:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lorcan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

na ty holandany klidně dneska hcp 0:2. uplne v pohodě to vyjde

Reagovat
Lorcan

tak koukám, tehle výsledek netipoval nikdo

Reagovat
Lorcan

tak koukám, tehle výsledek netipoval nikdo

Reagovat
REPLIKATOR

Iceland

Reagovat
smazaný uživatel

Icelander !

Reagovat
EverlastD

Ten Martins Indi je obycajne nemysliace hovedo,hra vkuse tvrdo a mimo pravidiel,nechava sa hlupo vylucovat,vo svojom klube sedi na lavicke a trener ho stale nominuje.....demencia.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele