Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
14.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Německo - Irsko 1:1

Německá suverenita utrpěla další ránu. Po nedávné prohře s Polskem, vůbec první v rámci kvalifikace za posledních sedm let, nedokázali čerství mistři světa zdolat ani Irsko. V Gelsenkirchenu totiž utkání díky pozdnímu zásahu svátečního střelce Johna O’Shea skončilo remízou 1:1.

Někdejší obránce Manchesteru United, jenž poslední roky působí v dresu Sunderlandu, tak skvělým způsobem oslavil svůj jubilejní stý start v reprezentačním dresu. Běžela již čtvrtá minuta nastavení, když O’Shea předskočil Matse Hummelse a teprve svým třetím gólem v národním týmu vymazal německý náskok po brance Toniho Kroose. Skupina D tak nadále zůstává pořádně zamotaná a přítomných jednapadesát tisíc diváků ve Veltins Areně po závěrečném hvizdu příliš spokojených být nemohlo.

Irům se po celý první poločas dařilo úspěšně držet domácího favorita na uzdě, ovšem vše mohlo být úplně jinak, kdyby Durmova pumelice z šesté minuty zapadla do sítě a ne se jen odrazila ven od brankové konstrukce. Přestože Němci drželi z velké části míč na kopačkách, dalších šancí nepřibývalo. Jak Rüdigerova hlavička, tak Bellarabiho střela nebyly přesné a v nastaveném čase brankář Forde úspěšně zlikvidoval nebezpečnou ránu Draxlera na přední tyč.

Hned v poločase došlo na první německé střídání, když Gintera nahradil Lukas Podolski a málem to mělo okamžitý dopad na hru. Podolski totiž namazal špatnou přihrávkou Keanovi, jenž posunul míč McGeadymu ke střele. Tu obrana Německa včas zablokovala a odražený míč po chvíli irské snahy definitivně zachytil Manuel Neuer. Pak se hra znovu natrvalo přelila před irskou branku a Forde se musel začít pořádně činit u ran Podolského, Bellarabiho a Kroose. Když už bylo nejhůř, pomohl v bránění na brankové čáře i James McClean, jenž zabránil Müllerovi ve skórování po Hummelsově hlavičkovém přistrčení.

Necelých dvacet minut před koncem se však německá snaha přece jen setkala s úspěchem. Kroos si na hranici šestnáctky udělal dostatek místa ke střele a svou pravou nohou vypustil na Fordeho nechytatelný projektil, který se odrazil od tyče za brankovou čáru. Přesto se Irové chvályhodně nevzdali a málem srovnali zásluhou Hoolahana, jemuž při zakončení zkazil radost skvělým zákrokem Durm. Nakonec ale ani to nebylo Němcům nic platné, jelikož O’Shea v 94. minutě srovnal na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemecko bude muset odcinit tu prohru z Polska...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobry kurz na remizu

Reagovat
kablo

na výhru Irska je ještě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1, nic jiného nepřipadá v úvahu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si , že Irové vstřelí gol?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze je to tuti..jeden daji... Keane!

Reagovat
bayern987

3:0 Snad... ale zraněných je spoustu.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem zkoušet překvapení, ale teď koukám, že je v sestavě Philipp... To je nějaký fake ? Nebo trenér přišel s prosíkem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, byl to fake

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo IRELAND !!!!!!!!!!!!!!!!

Bod z Gelsenkirchenu je veledůležitý ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele