Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
14.11.2014 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Německo - Gibraltar 4:0

Německo získalo překvapivě teprve druhé vítězství v kvalifikaci, když v domácím prostředí v suchém triku porazilo obrovského outsidera z Gibraltaru 4:0. Dvakrát se trefil Thomas Müller, další gól přidal Mario Götze a skóre uzavřel vlastním gólem obránce Santos.

Papírovému rozložení sil odpovídaly i zahajovací sestavy. Zatímco domácí trenér Löw poslal na plac hodně ofenzivní jedenáctku s pouze tříčlennou obranou, kterou navíc s Boatengem tvořili dva ofenzivně ladění krajní beci, kouč Gibraltaru Allen Bula se neostýchal postavit vedle sebe hned pět zadáků.

Příliš mu to ale nepomohlo. Němci byli od začátku naprosto dominantní, což potvrzoval i brankář Neuer, jenž se bez okolků zapojoval do rozehrávky až ve středovém kruhu. V desáté minutě si vytvořili domácí první nebezpečnou příležitost, ovšem brankář Jamie Robba se blýskl vynikajícím zákrokem a povedenou dělovku Bellarabiho vyrazil.

Zanedlouho se už však gólman Gibraltaru příliš nevyznamenal. Mustafiho skákající centr nešikovně vyrazil pouze na úroveň malého vápna, kde stál připravený Thomas Müller a pohotově doklepl míč do odkryté brány. Svěřenci Joachima Löwa pak trochu zvolnili tempo a na další šance a také góly si trochu nespokojení diváci museli počkat.

Ve 29. minutě Götze vysunul Lukase Podolskiho, ten okamžitě přízemním centrem našel na zadní tyči osamoceného Müllera a kanonýr z Bayernu Mnichov si připsal druhou trefu v zápase. V 38. minutě už na tabuli svítila trojka, to se totiž po narážečce s Krusem a následném uvolnění prosadil přesnou střelou na ke vzdálenější tyči Mario Götze.

Z první půle ještě musíme zmínit premiérový nebezpečný pokus v červeném hrajících hostů. Liam Walker se z hodně velké vzdálenosti a úhlu opřel z voleje do míče a Manuel Neuer měl co dělat, aby rychle padající balón neskončil za jeho zády.

Úvod druhého dějství hostující hráči přečkali a kapitulovali znovu až v 67. minutě. Další centr z levé strany od kopaček Podolskiho si do vlastní sítě nechtěně srazil Yogan Santos. Devětadvacetiletému zadákovi tak stačilo pouze devět minut na to, aby se od svého příchodu na hřiště zapsal mezi střelce. Bohužel pro něj mířil do špatné branky.

Němci se opravdu nenachází v takové formě jako na letošním mistrovství světa a vidět to bylo i v dnešním utkání, přestože vedli už 4:0. Přece jenom bychom od nejlepšího národního týmu v klání proti amatérům očekávali větší válec. Hráči Gibraltaru se v 74. minutě osmělili k další střele, Manuel Neuer stál znovu tam, kde měl, a Walkerovu ránu ukryl do rukavic.

Joachim Löw své mužstvo neoživil ani střídáním a s blížícím se koncem zápasu bylo jasné, že si Gibraltar odveze z Norimberku lepší výsledek, než proti Německu na světovém šampionátu zaznamenala Brazílie. Po závěrečném hvizdu jsme tak mohli sledovat paradoxní situaci - na vítěze utkání se spíše pískalo, naopak poražení odcházeli za potlesku publika.

Autor: Michal Kovalčík / goal.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
veikko

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

12:0

Reagovat
smazaný uživatel

Němci jsou slabí, Gibraltar pomstí Brazílii, tip 1:7

Reagovat
arsavin

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na Gibraltar.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....10:0

Reagovat
smazaný uživatel

14:0

Reagovat
bayern987

8:0! Opět spoustu zranění. Reus, Hummels, Schürlle, Özil, Badstuber, Schweinstinger,

Neuer-Durm,Boa,Ginter,Höwedes,Kroos,Khedira,Müller,Götze, Podolski, Gomez.

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

11:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:9 golů ,kurz.1,7 ...10 a více 1,92 ....radši se na ten zápas vyseru ale sem zvědavej na to skore

Reagovat
smazaný uživatel

taky se to bojím dát. že něměcko vyhraje aspoň o 9 je 1,55 a na neprohru gibraltaru 2,15

Reagovat
klokan.paul

10:0

Reagovat
arsavin

13:0

Reagovat
smazaný uživatel

to byl hrozne trapnej vykon... nechtel bych videt nemce proti trochu "fotbalovejsimu" tymu... treba proti malte... to by snad bylo 1-1

Reagovat
šolim

Už není slabých soupeřů a Němci už taky nejsou, co bývali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele