Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
10.10.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Malta - Norsko 0:3

Žádné drama se nakonec nekonalo - favorizované Norsko udolalo Maltu na jejím hřišti pohodlně 3:0 a bez problémů napravili zaváhání z úvodního domácího duelu s Itálií. Reprezentanti středomořského ostrova naopak stále čekají na první body..

Hrdinou zápasu se stal útočník Blackburnu Joshua King, který zatížil domácí konto dvěma brankami. Už od začátku byli Seveřané výrazně aktivnější a gólman Andrew Hogg se musel hodně ohánět; čisté konto nakonec udržel celých 20 minut, než jej konečně poprvé propálil Mats Möller Daehli. Mladík z Cardiffu se prosadil poté, co zpracoval Kingův dlouhý pas.

Sám King se krátce nato převtělil z asistenta v zakončovatele, potáhl si míč na levé straně vápna a nekompromisní ránou zvýšil na 2:0, čímž de facto vyřadil Malťany ze zápasu. Ostrované už v tuto chvíli tušili, že se prvních bodů nedočkají, stále však mohli doufat alespoň v premiérovou branku kvalifikace. Do ojedinělých šancí se dostali Clayton Failla a Michael Mifsud, norský gólman Orjan Haskjold však odolal.

A tak se místo toho radovali ještě jednou diváci na druhé straně - hned po změně stran centroval z hloubi pole kapitán Per Skjelbred, King se zorientoval nejlépe a hlavou propálil Hogga potřetí. Blackburnský útočník následně mohl zaznamenat i hattrick, dokonce hned několikrát, pozorný gólman mu však už další radost nedopřál. A ještě jeden detail - Martin Odegaard na svůj rekordní zápis stále čeká. Teprve patnáctiletý záložník dnes proseděl celý zápas na lavičce.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele