Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
13.10.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Malta - Chorvatsko 0:1

Hráči Chorvatska potvrdili úlohu favorita na půdě trpaslíka z Malty a po vítězství 1:0 si zajistili druhé místo ve skupině, tedy přímou účast na evropský šampionát do Francie. V druhé polovině kvalifikačního cyklu sice ztratili několik cenných bodů, ovšem nakonec s dvaceti body přeskočili o bod třetí Norsko. S tím bojovali o přímý postup na dálku, nakonec je spasila výhra první Itálie v poměru 2:1 právě nad severským soupeřem.

Malta se i tentokráte prezentovala velmi dobrou defenzivou a proti velkému favoritovi vůbec nepředvedla špatný výkon, nakonec počtvrté z deseti zápasů prohrála nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce obsadila poslední šesté místo se dvěma body a se skóre 3:16, nedosáhla tedy ani na jeden tříbodový zisk. Vítězství hostů zařídil už ve 25. minutě Ivan Perišič, hosté si od tohoto momentu především hlídali zadní vrátka.

Chorvatsko bylo od samého úvodu lepším výběrem a v celých devadesáti minutách nepustilo soupeře do jediné vážnější možnosti. Do vedení se mohlo dostat již po deseti odehraných minutách, kdy se po parádní kolmici za obranu vyhnul ofsajdové pasti Kalinič, ovšem jeho jedovku z jedenácti metrů z pravé strany dokázal skvěle vyrazit gólman Hogg. Nicméně o čtvrt hodiny později už domácí strážce inkasoval.

Po sražené zpětné přihrávce z pravé strany se dostal míč na hranici pokutového území právě k Perišičovi a ten vypálil z první, jeho skákavý tečovaný pokus nakonec zapadl přesně ke vzdálenější tyčce. Hostující výběr mohl svůj náskok pojistit ve 30. minutě. Po pasu z pravé strany si na hranici brankového území elegantně zpracoval míč na prsa Pjaca a z bezprostřední blízkosti vystřelil, jenže trestuhodně domácí svatyni přestřelil.

Chorvatsko se po změně stran spoléhalo hlavně na perfektní obrannou práci a jeho gólman Subašič nemusel řešit jedinou vážnější situaci. Definitivně rozhodnuto mohlo být po necelé hodině hry, kdy se na pravé straně pokutového území skvěle uvolnil Pjaca a adresoval přihrávku před branku na zcela volného Perišiče, před kterým tečoval míč na rohový kop vracející se Zerafa. Hosté nakonec nevyužitých možností litovat nemuseli, těsný náskok s přehledem udrželi do závěrečného hvizdu a mohou se radovat z kýženého postupu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

1:3

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.To by mohlo hostům na postup stačit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele