Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
12.06.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko - Nizozemsko 0:2

Nizozemci jsou zase o krok blíž postupu na EURO 2016 ve Francii. V Lotyšsku nedali domácím sebemenší šanci, a byť na gól museli čekat až po změně stran, zcela zaslouženě si odváží vítězství 2:0. Gólově ho obstarali slepenými brankami Wijnaldum a Narsingh.

Díky prohře Česka na Islandu tak mají svěřenci Guuse Hiddinka situaci plně ve svých rukou. Na českou reprezentaci, tedy druhé přímé postupové místo, totiž ztrácí už jen tři body, přičemž kvalifikaci uzavírají domácím utkání právě proti výběru Pavla Vrby. Pokud tedy Nizozemsko čtyři zbylá klání vyhraje, postoupí na mistrovství Evropy přímo.

Výhra s Lotyšskem se nerodila tak snadno, jako v posledním vzájemném duelu v zemi tulipánů a větrných mlýnů (6:0). V prvním dějství se Holanďané pouze zastřelovali - mimo pálil po deseti minutách Depay (autor hned 11 nepřesných střel!), za dalších deset minut už byl o poznání blíže Sneijder, jenž rozezvonil tyčku.

V útoku po boku Huntelaara nastoupil Robin van Persie, který se v posledních měsících potýká s herní krizí. Ani proti Lotyšsku to nebylo ono, zahrozil prakticky jen jednou, když po půlhodině hry vyprášil rukavice Vaņinse. Po hodině hry jej nakonec nahradil Wijnaldum, což se nakonec ukázalo jako rozhodující tah.

Ještě do přestávky nicméně zahrozil Willes a poprvé také Narsingh, avšak brankář Lotyšů tentokrát ještě míč za svá záda nepustil. Až v 67. minutě se právě střídající Georginio Wijnaldum po čtyřech minutách na hřišti jako první gólově prosadil. Po akci Sneijdera ve vápně jen špičkou kopačky píchl do míče, který se dokutálel až do sítě - 1:0.

No a už za tři minuty bylo definitivně po zápase. Lotyši dvakrát nezvládli jednoduché souboje, vinou absence důrazu dovolili Nizozemsku samostatný nájezd, který po krásném pasu Blinda proměnil ve druhý gól Luciano Narsingh. Krásnou tečku za utkáním mohl udělat deset minut před koncem Wesley Sneijder - jeho geniální lob z hranice vápna však orazítkoval pouze horní brankovou konstrukci.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Marv

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele