Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
16.11.2014 18:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Kypr - Andorra 5:0

Fotbalisté Kypru dokázali v domácím prostředí potvrdit jasnou úlohu favorita a trpaslíka z Andorry deklasovali přesvědčivě po výsledku 5:0. Hrdinou tohoto utkání se stal Giorgos Efrem, který dokázal vsítit hattrick a byl tak hlavním strůjcem kyperského úspěchu. Domácí celek se tak prozatím po čtyřech odehraných zápasech dostal na druhé místo tabulky se šesti body, ovšem po večerním utkání Izrael - Bosna pravděpodobně o jednu příčku klesne.

Hosté jsou naopak podle předpokladů stále poslední s nulovým bodovým ziskem a se skóre 2:17. Kypr šel do vedení hned ze své první vážnější akce utkání, kdy po rohovém kopu z levé strany nejvýše vyskočil Giorgios Merkis, který zblízka hlavou zakončil do odkryté branky. Po půl hodině hry se domácí dostali do dvoubrankového vedení a svůj první gól vsítil Efrem, který využil krásné přihrávky Mytidise z levé strany.

Ten poslal balón na hranici brankového území a tam Efrem z první usměrnil míč k levé tyči. Favorit tohoto utkání se dokázal v úvodním dějství prosadit ještě jednou a svou druhou branku v zápase vsítil Efrem ve 42. minutě. Po levé straně utekl všem Demetris Christofi a téměř z brankové čáry poslal zpětnou nahrávku na domácího kanonýra, který se zbavil Valese a prudkou ranou poslal míč k bližší tyči - 3:0.

Kypřané začali aktivně i ve druhém poločase a zvýšit jejich vedení mohl Mytidis, ale po pasu Christofiho nezakončil přesně. Nicméně domácí se znovu dočkali přesně po hodině hry. Za 29 minut dokázal zkompletovat svůj hattrick Efrem. Po nádherné přízemní kombinaci vystřelil z levé strany pokutového území osamocený Antoniades, gólman Pol pak vyrazil míč jen k volnému Efremovi a ten svou bombou dokázal rozvlnit síť.

Přesně v polovině druhého poločasu nedokázal po velkém zmatku v pokutovém území Andorry zakončit Christofi ani Markis, další šance byly k vidění až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve po dobré střele Kolokoudiase vyrazil Pol před sebe a Markis uklidil balón do boční sítě. Ihned na to fauloval Lorenzo unikajícího Kolokoudiase v pokutovém zemí a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop ve prospěch Kypru.

Na penaltový puntík si položil balón Christofi a s přehledem nabídnutou možnost proměnil, brankář Pol byl tentokráte bez šance - 5:0. V nastaveném čase pak ještě hlavičkoval Kolokoudias do středu branky, domácí si za svůj výkon rozhodně tříbodový zisk zasloužili.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Kypr 2:0 Andorra

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele