Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
16.11.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Izrael - Bosna a Hercegovina 3:0

Izrael i potřetí v řadě dokázal zvítězit a dominuje zamotané skupině B. Bosna a Hercegovina naopak pokračuje v kvalifikačním trápení a po prohře 3:0 se potácí na předposledním místě pouze před fotbalovým trpaslíkem z Andorry.

Hrdinou izraelského týmu se opět stal Omer Damari, jenž si připsal již svůj pátý zásah za tři uplynulé kvalifikační zápasy a přispěl i k vyloučení Sunjiće, díky němuž měli domácí ještě jednodušší pozici v závěru utkání. Damariho zásah orámovali svými góly Gil Vermouth a Eran Zahavi.

Celý zápas přitom mohl vypadat úplně jinak, kdyby Miralem Pjanić z kvalitně kopnutého přímého kopu v úvodní minutě vytěžil první branku večera. Ofir Martziano však v izraelské brance kvalitně zasáhl. Na druhé straně podobně nepřipustil změnu skóre Asmir Begovič po ráně Ben Haima, a když v úniku Senad Lulić nešťastně upadl pouhý metr od domácí branky, zdálo se, že první poločas skončí bez branek. Devět minut před odchodem do šaten se ovšem izraelští hráči přece jen dostali do vedení. Zpoza šestnáctky totiž napřáhl Vermouth a fantastickou ranou nedal Begovičovi šanci.

A ani to nakonec nebylo z první půle vše. Zaskočené hosty totiž dorazil v poslední minutě Damari, jenž potvrdil skvělou formu výběrem místa na zakončení Zahaviho kolmice, kterou přetavil v přízemní ránu na 2:0. Když pak hned dvě minuty po změně stran uviděl Sunjić červenou kartu za sražení unikajícího Damariho, bylo jasné, že nedělní večer Bosně a Hercegovině patřit nebude.

V sedmašedesáté minutě mohl Damari přidat svůj druhý zásah večera, ovšem tentokrát si na Begoviče nepřišel. Přesto Izrael gól číslo tři přidal hned záhy zásluhou povedené kombinační akce po pravé straně, kterou zakončil Zahavi. Bezmocní hosté již jen s nechutí dohráli další zpackaný zápas a nadále ve skupině B čekají na své první kvalifikační vítězství. Izrael naopak s devíti body dokonce přeskočil v tabulce Wales a kraluje celé skupině navzdory tomu, že odehrál o jeden zápas méně.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Blackprince

Pokud nehraje Ibisevic a nebude hrat ani Dzeko tak Bosna je v prdeli, muj tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Bosna bez Džeka a Ibiševiće nějak ukope. 1:1, 0:1

Reagovat
hradec

Izrael 1:0 Bosna a Hercegovina

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
czech_mira

To je v prdeli, nikdo ty židy na ME nechce

Reagovat
Sw!fty

já je tam chci teda víc jak Bosnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele