Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
11.10.2014 18:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Keane hattrickem zničil Gibraltar a stal se rekordmanem

Irsko pokračuje ve spanilé jízdě skupinou D, po vítězství nad Gruzií nyní rozstřílelo Gibraltar a se šesti body spolu s Polskem vládne tabulce. O výhru 7:0 nad nováčkem kvalifikace se postaral především kapitán Robbie Keane, jenž nasázel hattrick. Byly to navíc góly číslo 19 až 21 v evropských kvalifikacích, čímž překonal rekord Hakana Süküra.

Útočník LA Galaxy otevřel skóre už po pěti minutách a přihrávce McGeadyho. Druhou branku přidal 34letý kanonýr za dalších osm minut později, když jej v akrobatické pozici vyzval k samostatnému úniku Hoolaham.

Hattrick Keane zkompletoval v osmnácté minutě a opět u toho byl Wes Hoolahan. Brankář Gibraltaru Jordan Perez, který se živí jako hasič, totiž ve svém pokutovém území záložníka Norwiche fauloval a následný pokutový kop posunul nestárnoucího forvarda do čela historických tabulek.

Robbie Keane ale tímto počinem neskončil, zapletl se totiž i do třech dalších branek. Čtvrtý přesný zásah předložil před prázdnou branku Jamesu McCleanovi, aby pak založil akci vedoucí ke gólu číslo pět.

Ten byl ze zápasu tím nejpikantnějším - Perez totiž Keanův oblouček dokázal vyrazit, jenže dorážka Hoolahana se od jednoho z obránců odrazila do nohy gibraltarského gólmana, jenž takto zakončil dokonale pod břevno.

Branky šest a sedm si připsali na konto opět McClean a nakonec i Wes Hoolahan, jenž slalomem ve vápně udělal ze soupeřů kužely. Završil tak vysoké vítězství 7:0, jímž se Irsko přiblížilo k historickému triumfu proti Maltě, které před 31 let nastříleli ještě o jeden gól víc.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi normalni????

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to vypadalo že po remízách se Slovenskem a s Estonskem nebude Gibraltar zase tak slabý. Zajímalo by mě jak by dopadl se San Marinem.

Reagovat
vanGomm

Mě také,ale to by se musely hrát právě ty předkola,jak pišu společně s jedním kolegou níže.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....4:0

Reagovat
hradec

Irsko 5:0 Gibraltar

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si,že tyto týmy by ěli hrát předkvalifikaci,tak,jako v Asíí a nebo v Africe.

Nevidím jedinej přínos pro tým tipu Německa a nebo Holandska a jím podobných hrát proti San Marinu,Giblartaru,Andoře,Lichtejnštensku atd.

Takové týmy by měli hrát předkvalifikaci,kde by se do hlavní části kvalifikace dostali třeba dva týmy.

Co má za víznam třeba zápas Irsko-Gibraltar fakt nechápu!!

Reagovat
arsavin

Souhlas

Reagovat
vanGomm

Naprostý souhlas!Toto já tvrdím už několik let.Mělo by to být jako npř. v LM,tedy hrát předkola.Skupiny by pak byly řekněme o 4 týmech.Zápasy těchto týmů (Andora,San Marino,Gibraltar atp.)jsou skutečně o ničem a to můžeme být rádi,že se na to jejich soupeři většinou vykašlou a hrají na 1/4 plynu.Jinak by byly ty výsledky velmi často dvouciferné.I tak má třeba San Marino z posledních 3 kval.(2014,2012,2010) bilanci 0 0 30 2:154 a samozřejmě 0 bodů.Měli by se nad tím ti kompetentní pánové přece jen zamyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon-Význam...:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele