Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
13.06.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Finsko - Maďarsko 0:1

Maďarský celek si ve venkovním utkání poradil s Finy a vyhrál. Jedinou branku utkání vstřelil Zoltán Stieber, který si počkal na nejvhodnější okamžik a poslal svůj celek do vedení osm minut před koncem utkání. Maďaři mají 11 bodů, Finové jen čtyři.

První minuty utkání se poměrně vlekly a hra byla hodně neuspořádaná. Až v sedmé minutě se po závaru před brankou Hradeckyho míč dostal za vápno, kde jej šikovně obloučkem posílal na branku Zoltán Gera. Brankář Lukas Hradecky si ale poradil a míč s potížemi vytáhl mimo tři tyče. Další zajímavá akce se odehrála na téže straně o chvíli později. Halsti se dokonce dotkl míče rukou, ale penalta se nepískala. Míč se dostal k Zoltánu Gerovi, který ale brankáře Hradeckyho nepropálil. Odražený míč napálil na branku Tamás Kádár, který ale neprostřelil svého soka.

O chvíli později se pokoušel prosadit Dzsudzsák. Ten posadil přízemní centr přímo na nohy Zoltána Stiebera, který poněkud nepřesně pálil. Minul ale břevno. Balázs Dzsudzsák byl hodně aktivní a po dvaceti minutách se málem prosadil. Jeho kroucená rána vypadala hodně nebezpečně a brankář Hradecky měl velké štěstí, že mířila těsně vedle. Další zajímavý projektil měl na svědomí zkušený Zoltán Gera, který mířil těsně vedle.

Dalších patnáct minut se spíše jen bojovalo o každý metr hřiště, ale ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit trvalejší tlak. Deset minut před koncem první půle, která nebyla příliš atraktivní, se z větší vzdálenosti zkoušel prosadit Tamás Priskin, jenže střela mu nesedla podle představ. K zajímavému centru se odhodlal obránce Niklas Moisander, který sice nenašel nikoho ze spoluhráčů, ale jeho míč přizvedl Kádár těsně mimo vlastní tyč. Na Krisztiána Németha byl poslán míč z hloubi pole krátce po změně stran a Németh to provedl skvěle. Zakončil krásně přes brankáře Hradeckyho, kterého ale včas zastoupil Markus Halsti.

O chvíli později Kasper Hämäläinen napálil jen bránícího hráče. Hetemaj si u levého rohu vápna poradil s Fiolou a vrátil míč na Jerjomenka, který ale nezakončil podle představ. Po hodině hry se do další šance dostal Roman Jerjomenko a vypálil, jenže Gábor Király byl včas na místě. Mattila o chvíli později posadil míč přímo na hlavu Perparima Hetemaje, který si sice skvěle naběhl a vypálil. Jenže jeho hlavičku zastavila tyč!

Dvacet minut před koncem utkání doputoval míč k volnému Adamu Szalaiovi, který si sice skvěle naskočil na míč, jenže trefil jen brankáře Hradeckeho. Pomalu se schylovalo k bezbrankové remíze, když ji po několika nepřesných akcích na obou stranách a mnoha žlutých kartách odmítl Zoltán Stieber. Dzsudzsák nacentroval míč do vápna, kde jej sice obránci odkopli, jenže ve druhé vlně se zjevil připravený Stieber a propálil vše před sebou - 1:0 a Maďaři si výsledek už pohlídali do konce.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Marv

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
Ranoth

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

verim nasim. 2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele