Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
07.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Finsko - Faerské ostrovy 1:0

Finové zvítězili nad Faerskými ostrovy nejtěsnějším možným rozdílem a připisují si cenné tři body. Jediným střelcem utkání se stal domácí Joel Pohjanpalo, který skóroval po třiadvaceti minutách. A protože Maďarsko jen remizovalo, Finové mají stále ještě šanci na barážové místo.

Finové nastoupili s jediným útočníkem na hrotu, kterým byl právě Pohjanpalo. Toho podporovali Riski a Hetemaj. V bráně Finů nastoupil Lukas Hradecky a před ním čtveřice obránců v podání Arkivuo, Halsti, Arajuuri a Uronen. Finové se od začátku hodně snažili, ale nemohli se přes dobře pracující obranu hostí dostat ani k zásadnější střele. Problém Finů spočíval v tom, že hráčům chyběl pohyb a jakákoli invence. Nikdo se spoluháči s míčem nenabízel do volnějších pozic a popřípadě byl velmi dobře strážen svým soupeřem.

Po patnácti minutách se ozvali i hosté, jenže přímý volný kop, který poslal na bránu Hradeckeho Sonni Nattesta, byl příliš líný, aby brankáři nadělal nějaké problémy. O chvíli později se míč po několika odrazech dostal na vápně k Pohjanpalovi, který jej však trefil velmi špatně. Mnohem lepší práci odvedl o minutu později, když dokončil akci Ringa. Ten svou ranou rozezvučel břevno a od něj se odrazil k Pohjanpalovi. Ten se bleskurychle vyšrouboval do vzduchu a jakýmsi lobem překonal brankáře Nielsena - 1:0 pro domácí Finy!

To Finům nestačilo a aktivní Alexander Ring se ranou z třiceti metrů pokoušel o vstřelení dalšího gólu. Hosté po chvíli tlaku začali přebírat aktivitu, jenže se jim nedařilo dostat míč trochu blíže k bráně. Udeřit tak mohli opět domácí a neměli k tomu daleko, když Uronen zkusil přímou střelu na branku. Sice pálil z větší vzdálenosti, ale přesto nadělal brankáři hostí problémy. Do druhé půle vstoupili domácí opět aktivněji. Spolupráce mezi Hetemajem a Riskim ke gólu nevedla, ovšem posloužila jako možnost udělit žlutou kartu faulujícímu Jónasovi Naesovi.

Po dlouhém autu Nattestada do vápna přispěchal k míči Kaj Bartalstovu a opřel se do míče, jenže neúspěšně. Po hodině hry podnikl zajímavý průnik za obranu soupeře Gilli Sørensen a poslal míč na málo hlídaného Fróðiho Benjaminsena. Toho si pohlídal až brankář Hradecky. Joel Pohjanpalo mohl dvacet minut před koncem vstřelit další branku, když k němu ve vápně propadl míč. Střelec první branky Pohjanpalo však příliš nespěchal a když se otočil a vypálil, nastřelil jen brankáře Hradeckeho.

Druhou branku sice domácí vstřelili, když se trefil záložník Thomas Lam, jenže míč zasáhl rukou, takže gól nemohl být uznán. Thomas Lam to pak zkusil ještě po zemi, ale ani tento pokus do sítě nezapadl. Finové tak nakonec přehráli Faerské ostrovy, ty mají jen šest bodů a jsou předposlední.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

4:0, ještě je šance na baráž

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele