Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
04.09.2015 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Faerské ostrovy - Severní Irsko 1:3

Severní Irsko potvrdilo roli favorita a díky vítězství 3:1 na půdě Faerských ostrovů se dokonce vyšvihlo do čela tabulky, neboť dosavadní lídr Rumunsko pouze remizoval v Maďarsku. Klíčovým mužem zápasu se pro hosty stal Gareth McAuley, který pomohl k povinným třem bodům hned dvěma brankami.

Svěřencům Michaela O'Neilla hodně pomohl celkem brzký gól ze 12. minuty. Norwood zahrál standardku zprava centrem do šestnáctky přímo na hlavu McAuleyho, který míč bez problémů uklidil k tyči. Jenže domácí devět minut před koncem potvrdili, že ne náhodou naposledy porazili i podruhé v řadě Řecko.

Hostující celek si za inkasování mohl tak trošku sám. Po dlouhém autovém vhazování si totiž ve vlastním vápně počínal dosti nedůrazně, Nattestad následně převzal kontrolu nad balónem, stačil ještě od brankové čáry přihrát do brankového území na Edmundssona, jenž pak lehkou tečí překonal brankáře McGoverna.

Edmundsson, hrdina z listopadového klání v Řecku, sice přidal ke své první brance z Atén také druhou v tomto kvalifikačním cyklu, ale tohle utkání pro něj ve finále nedopadlo dobře. Ostatně ani pro celý jeho tým. V 65. minutě se totiž nechal zbytečně vyloučit po druhé žluté kartě za zbytečný faul na vlastní polovině.

Tenhle moment pak převážil misku vah jednoznačně na stranu Norn Iron. Faerské ostrovy za pouhých šest minut opět nedobře bránily standardní situaci, Bruntův centr si zase vyhlédl McAuleyho a ten podruhé skóroval hlavou. Tři body pak v 75. minutě ještě pojistil Lafferty, který si nakonec i pod tlakem našel prostor pro potřebnou střelbu.

V závěru druhého poločasu se ještě mohl zaradovat střídající Magennis, jeho pokus však i s přispěním Nielsena skončil na tyčce. Severním Irům ale tahle promarněná možnost nakonec určitě vůbec nevadila. Životně důležité tři body totiž stejně připadly na jejich konto a díky nim směřují za přímým postupem na evropský šampionát.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irové gólem ze závěru utkání zvítězí.

tip 0:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele