Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
13.06.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Srbsko 2:0

Hráči Dánska zvládli velmi důležitý zápas s konkurenčním Srbskem a po výhře 2:0 výrazně oživili svou naději na přímý postup do Francie. V tabulce se nacházejí na druhé pozici s deseti body a za vedoucím Portugalskem jsou o dva body. Před třetí Albánií mají náskok tří bodů, ta ovšem disponuje zápasem k dobru. Srbsko je i kvůli tříbodovému odečtu na čtvrté pozici s pouhým jediným bodem na kontě a od ME 2016 se hodně vzdaluje.

Dánům hodně pomohla vedoucí branka už po necelé čtvrthodině hry, o kterou se postaral Yussuf Poulsen. Ten zakončil rychlou akci, kdy po centru na levou stranu přistrčil Bendtner míč právě pro nabíhajícího Yussufa Poulsena a ten po dobrém zpracování zamířil z hranice pokutového území přesně k bližší tyči, gólman Stojkovič na míč jen těsně nedosáhl. Po dvaceti minutách hry mohlo být vyrovnáno.

Po rychlém protiútoku vypálil Tošič a brankář Schmeichel musel předvést velmi dobrý zákrok. V dalších minutách ale mělo více ze hry Dánsko a zhruba po půl hodině hry zahrozilo ze standardní situace. Po prudkém centru Eriksena z levé strany se dostal do zakončení Bendtner, ale z hranice brankového území přizvedl balón hlavou jen nad horní tyčku. Domácí mohli pojistit své vedení ve 34. minutě, kdy kopali pokutový kop.

Po krásné přihrávce Yussufa Poulsena se dostal k balónu Højbjerg a byl faulován Nastasičem v pokutovém území. Na penaltový puntík si postavil balón Daniel Agger, nicméně gólman Stojkovič předvedl skvělý zákrok a balón vyrazil do bezpečí. Dvě minuty před přestávkou mohl přidat svůj druhý gól v zápase aktivní Yussuf Poulsen, Stojkovič však jeho hlavičkový pokus zlikvidoval.

Ihned po změně stran mohl vyrovnat Mitrovič, jehož hlavičku vyrazil Schmeichel reflexivně na břevno a výrazně podržel svůj výběr. Po necelé hodině hry předvedli Srbové nádhernou přízemní kombinaci a proti ráně Ljajiče z osmi metrů znovu brilantně zasáhl Schmeichel. Hosté pokračovali v tlaku i nadále a 69. minutě byli znovu velmi blízko kýženému vyrovnání.

Po pasu Ivanoviče z pravé strany hlavičkoval zblízka těsně nad Mitrovič. V závěrečné desetiminutovce se do dvou možností dostali domácí a z jedné vytěžili uklidňující druhou branku. Nejprve z více jak pětadvaceti metrů napřáhl Eriksen a Stojkovič fantasticky špičkami prstů vytáhl balón na rohový kop. Nicméně v 87. minutě již inkasoval. Simon Poulsen převzal balón ve středu hřiště, obelstil dva protihráče a přízemní střelou z hranice šestnáctky zamířil přímo k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
Ranoth

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dansko vyhralo ven , vyhra i doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele