Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
12.10.2014 20:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Slovensko 1:3

Fotbalisté Slovenska potvrdili senzační výhru nad Španělskem i na půdě Běloruska, kde především díky Marku Hamšíkovi získali i potřetí v řadě tři body. I nadále tak zůstávají v tabulce skupiny C stoprocentní a vedou. Hosté jsou naopak jen s jedním bodem na kontě po třech zápasech předposlední.

Všechny góly sice padly až ve druhém poločase, nicméně ani ten první nebyl co se týče brankových příležitostí vyloženě chudý. Už v 6. minutě byl Kucka faulovaný těsně před šestnáctkou, Weiss přímý kop rozehrál ťukesem na Ďuricu, jehož dělovku dokázal vytěsnit do bezpečí dobře vyběhnutý gólman Žawnow.

Po následném rohovém kopu se k hlavičce dostal Kucka, který pálil z bezprostřední blízkosti, avšak Žawnow fantastickým reflexem znovu zakročil. Domácí se sice dostali do několika jakýchsi poločancí, nicméně na brankáře Kozáčika si nepřišli. Po dvaceti minutách hry na druhé straně mířil Kucka vysoko nad.

Do rychlého protiútoku se pak dostal Mak, jenže celá akce nakonec ztroskotala na kombinaci s Hamšíkem. K zakončení se následně dostal Filipenka, ovšem ani on mezi tři tyče nezamířil. Bělorusko pak mělo k dispozici dva rohové kopy, ovšem slovenská defenzíva dobře zasáhla. Bardačow následně vystřelil pouze mimo.

Ve 40. minutě zakládal slibnou možnost Weiss, který přihrával na Maka, ten se snažil ještě vybídnout Gyömbéra, ale Žawnow nakonec včas zasáhl. V závěru prvního dějství ještě slušně hlavičkoval Martynovič, avšak Kozáčik zasahovat nakonec ani nemusel, neboť míč skončil pouze nad jeho brankou.

Těsně po obrátce mohl načít účet Hamšík, jeho křižný pokus však dokázal zlikvidovat Žawnow. O chvilku později Kucka hezky uvolnil Nemca, ten si mohl vybrat mezi přihrávkou na Maka a střelou a zvolil druhou variantu, která ke vstřelení branky nevedla. Mak poté Žawnowa svým pokusem zase nepřekvapil a Nemec se k dorážce nepropracoval.

Ještě než se Slováci ujali vedení, ocitl se ve skvělé střelecké příležitosti střídající Hardzjajčuk, ovšem jeho střela na vzdálenější tyčku minula svůj cíl. Pak už hosté poprvé skórovali, když Weiss v šestnáctce posunul balón na nabíhajícího si Hamšíka, jenž zakroutil míč přesně k Žawnowově levé tyčce.

Balanovič mohl vyrovnat, trefil však jen boční síť, překonat Kozáčika se snažil i Kalačow, ale ani on slovenského muže v rukavicích nepřekonal. V 79. minutě se balón dostal na pravou stranu, kde byl nehlídaný Kalačow, který z blízkosti našel skulinku mezi nohama Kozáčika, a Bělorusko tak vyrovnalo.

Jenže závěrečné minuty patřily jeho soupeři. O pět minut později vyslal svou jedovku Stoch, jeho pokus ještě narazil do tyčky, k balónu se však dostal Hamšík, jenž ho dorazil do domácí sítě. Vítězství pojistil v nastaveném čase Šesták. Ten se dostal za běloruskou obranu a sám před Žawnowem rovněž nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / sport.aktuality.sk

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Naši to majú perfektne rozohraté pevne verím vo výhru 2:1. Bude to ťažké ale mi to zvládneme dúfam že budeme viacej ohrozovať bránu ale keď dáme 2 goli zas z 5 striel a vyhráme tak mi to vadiť nebude

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

DO NIIIIIICH KURVAAAA...SLOVENSKOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusové zaberou a porazí Slovensko 1 - 0.

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.Bělorusko hraje opět doma a znovu sotva prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si este tento rok asi nevidel hrat slovenske muzstvo čo

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

1.3 ... Slovensko v najlepsej forme, doteraz aj stastie stalo na ich strane, ked nie teraz tak neviem kedy by mohli v Bielorusku vyhrat ...plus pomsta za Slovan

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
olis

Marekiaro, Janko Kozak, vsetci parada

Reagovat
smazaný uživatel

Vybavené ešte Česko zničí Kazachstan v Astane a bude vymaľované!

Reagovat
smazaný uživatel

Super, jen tak dal kluci Slovensky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypada, ze se Slovensko konecne podiva na Euro.

Reagovat
smazaný uživatel

si normalny? co tu po 3 zapasoch rozpravas nezmysly? este sa to cele ani nezacalo a pre nas su tazke hlavne zapasy s papierovo slabsimi..nekuvikaj dopredu blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

A ty sa čoho bojíš, čo ty hajzlopucér? Po zápasoch s troma najnebezpečnejšími súpermi z našej skupiny máme na konte plný počet bodov, tak prečo by sme nemohli mať postupové ambície čo? Poznáš momentálnu postupovú matematiku na Euro, znamenajúcu to, že z 1. a 2. miesta v skupine sa postupuje a ešte aj tretia priečka zaisťuje minimálne baráž, čo ty sedliačisko? Nám už len stačí nepohnojiť zápasy s papierovo slabšími súpermi ako sú Macedónsko či Luxembursko, uhrať doma opäť Bielorusku a na turnaj ideme, to si nevieš v tej hlavičke vypočítať, ty "ajnštajn"? Naše mužstvo je akurát teraz na výkonnostnom vrchole, videl si čo s lobdou dokážu Hamidlo, Mak či malý Miňo, akou opoorou je v obrane Škrťo a ako parádne chytá Kozáčik? Videl si vôbec nejaký kvalifikačný zápas Slovenska? Ma neser...

Reagovat
suldik

ajnštajn

Reagovat
smazaný uživatel

Me se nejvic libil Hajzlupucer to musim nekdy na nekoho pouzit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele