Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
16.11.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Belgie - Wales 0:0

Program prvních zápasů dnešního dne byl napěchován góly, padlo jich celkem dvanáct. Mezi ty ofenzivnější týmy se zcela jistě řadila Belgie, pozadu neměli zůstat ani hosté z Walesu. Přesto se diváci na King Baudouin Stadium v Bruselu nedočkali ani jedné branky.

Utkání o čelo skupiny B se odehrávalo i za české přítomnosti, protože hlavním sudím zápasu byl Pavel Královec. Tomu asistovali pánové Roman Slyško a Martin Wilczek. Základní jedenáctka domácího výběru slibovala velmi atraktivní zápletku, protože se do základu dostali mimo jiné Eden Hazard, Nacer Chadli nebo Divock Origi. Wales přijel s trochu defenzivnější sestavou, která se opírala především o velmi silnou záložní řadu. Od úvodních minut na trávník vyběhli Garteh Bale, Joe Ledley nebo Aaron Ramsey.

Velšané se pokoušeli využít faktu, že v obranné linii chybí zkušený stoper Vincent Kompany. Hal Robson-Kanu se dostával do úniku a zastavil jej obranným zákrokem na poslední chvíli až Jan Vertonghen. Až po dvanácti minutách se Belgie dostala alespoň do náznaku šance, když si míč potáhl po straně Eden Hazard a centrem hledal vysokého Marouana Fellainiho, ale hráč Manchesteru United jen těsně nedosáhl.

O minutu později Lombaerts fauloval Ramseyho a Walesu se naskytla příležitost v podobě zajímavé standardní situace. Tu si vzala na starost největší hvězda hostujícího výběru. Hráč Realu Madrid Gareth Bale se rozběhl a vyslal parádní ránu na bránu Belgie. Mladý gólman Chelsea Thibaut Courtois ale byl včas na místě a míč vyrazil alespoň na rohový kop. Z něj už ostrované nic nevytěžili.

Belgičané se dostávali k míči postupně a Eden Hazard ukázal své umění. Patičkou se vymanil ze sevření dvou protihráčů, ale tím také jeho akce skončila. O mnoho lépe se dařilo Naceru Chadlimu. Hráč londýnského Tottenhamu se probíjel do vápna a podařilo se mu i tvrdě vypálit, ale brankář Hennessey byl včas na místě a ránu zlikvidoval díky skvělému reflexivnímu zákroku! Chadli jej nakonec neprostřelil.

Belgičané zvyšovali tempo a Wales chvílemi nevěděl, koho vlastně chce dřív bránit. Po rohovém kopu se dostal balón k Lombaertsovi, který ho dobře zpracoval, odstoupil si od branky a z otočky trefil vzdálenější tyč! Krásné ráně nescházelo mnoho, aby rozvlnila síť. Do druhého poločasu se oba týmy pokusily vstoupit lépe a především aktivněji, ale příliš se jim to nedařilo. Eden Hazard vyslal první střelu druhého poločasu, ale té chyběla rychlost. Vanden Borre vyslal kolmici na mladého rychlíka De Bruyneho, který se ale neprosadil.

Do velké šance hostí se dostal hvězdný Gareth Bale, který potáhl míč místo předpokládané přihrávky a následně vyslal střelu na vzdálenější tyč, kde by Courtois asi neměl šanci zasáhnout. To ho nakonec mrzet nemuselo, protože míč minul tyč. Po hodině hry se z hřiště poroučel neúspěšný záložník Tottenhamu Hotspur Nacer Chadli, které nahradil již uzdravený Christian Benteke. De Bruyne měl hodně prostoru, ale jeho rána pravačkou byla velmi nepřesná. O pět minut později se na hrací ploše objevil Dries Mertens, který se ihned zapojil do kombinace a ohrozil brankáře Velšanů.

O deset minut později se Garteh Bale pokoušel rozhodnout a tvrdě vypálil, ale brankář Thibaut Courtois byl proti a míč vyrazil. Pět minut před koncem se zranil střídající Dries Mertens, který musel opustit hrací plochu. Za svých patnáct minut slávy toho moc předvést nemohl, jeho místo zaujal mladík Adnan Januzaj. Talent z Manchesteru United se mohl stát hrdinou utkání, když dobře potáhl míč a střílenou přihrávkou poslal kulatý nesmysl těsně před branku, jenže na jeho místě se ojevili obránci a míč odklidili mimo nebezpečí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Blackprince

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já dal na Wales je to velkej kurz tak to zkusím 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na Wales luxusní kurz

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
arsavin

Tip 0. 1:1

Reagovat
hradec

Belgie 2:1 Wales

Reagovat
smazaný uživatel

02 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Wales táhne hlavně Bale... šlo to taky vidět na těch šancích... kdo většinou zakončoval?? GB11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele