Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
10.10.2015 18:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Ázerbájdžán - Itálie 1:3

Italové dnes večer porazili domácí Ázerbájdžán a jsou na mistrovství Evropy! O tři branky v síti brankáře Ağayeva se postarali Eder, Stephan El Shaarawy a Matteo Darmian. Domácí skórovali zásluhou Nazarova a dokonce jsme se dočkali i jedné červené karty, jejímž vlastníkem se stal Cavid Hüseynov.

Národní stadion v Baku vřele vítal domácí hrdiny, kteří dnes večer změřili síly s favorizovanými Italy. Domácí vsadili na čtyřčlennou záložní řadu v podání Ismajilov, E. Pascual, Amirkuliev a Nazarov, která podporovala jediného vysunutého hrota - Quarbanova. Italové přivezli plejádu nadějných fotbalistů i zkušených veteránů. V bráně se opět skvěl brankář Gianluigi Buffon, před kterým působili Darmian, Bonucci, Chiellini a De Sciglio. Candreva s El Shaarawym podporovali dvojici Pellè a Eder.

Italové se od prvních minut hnali vpřed a jako první zakončoval nebezpečně monacký "kníže" Stephan El Shaarawy, který pálil z otočky. Itálie chtěla především udržet čisté konto, aby tím oslavila jubilejní sto padesátý start v bráně pro Buffona a v poli padesátý pro obránce Juventusu Giorgia Chielliniho. V desáté minutě napřáhl ke střele Amirkuliev, jenže trefil jen brankáře Buffona.

Známé pravidlo o tom, kdo selže v jedné situaci a následně z další inkasuje, se opět potvrdilo. Mladý záložník Paris Saint-Germain Marco Verratti vyslal skvělým pasem vpřed útočníka Edera, který potvrdil skvělou fazónu ze Sampdorie Janov a vsítil první branku dnešního utkání - 1:0 pro Squadru Azzurru.

Ederovi šla nejen střelba, ale rovněž nahrávka. Další kombinací se míč od něj dostal ke spoluhráči Grazianovi Pellému, který poslal míč na rohový kop! Ačkoli se velmi často míč pohyboval na kopačkách domácích hráčů, v jednoduchosti je Italové předčili. Po třiceti minutách se přeci jen měnilo skóre a dočkali se právě domácí. Od Quarbanova se míč dostal po jednoduchém sklepnutí k Dimitrijovi Nazarevovi, který si poradil jako zkušený mazák a propálil brankáře Buffona!

Italové opět zabrali, protože ztratit body s Ázerbájdžánem se jim opravdu nechtělo. Stephan El Shaarawy se dostal k míči a z otočky tvrdě vypálil, což museli domácí likvidovat i za pomoci teče na rohový kop. Stephan El Shaarawy chtěl dnes ukázat trenérovi reprezentace i klubu, že by měl hrávat častěji. A dostalo se mu zadostiučinění pět minut před koncem první půle, když počkal na nahrávku od Antonia Candrevy a zasunul míč do prázdné brány!

Na začátku druhé půle se pokračovalo ve stejném tempu, v jakém skončila první půle. Candrevův centr byl přetažený, avšak přesto se stal kořistí útočníka Edera, který pálil těsně vedle. Domácí tým se ve druhé půli moc nesnažil dostat se alespoň na stejnou výsledkovou úroveň Itálie, takže se omezil na bránění. Toho málem využil opět Stephan El Shaarawy. Po hodině hry mohli Italové vést, jenže radost jim zkazil domácí kapitán Sadygov, který míč vykopl z čáry!

Následně se však Italové přeci jen dočkali. Brankář Kamran Ağayev neměl šanci zasáhnout proti skvěle mířené ráně obránce Manchesteru United Mattea Darmiana. Odchovanec AC Milán krásně vypálil a Ağayev nestačil zasáhnout - 3:1 pro Italy!

Několikrát se do šance dostal domácí Maksim Medveděv jako důkaz toho, že se Ázerbájdžán ještě nevzdal. Neměl ale ani štěstí, ani mu příliš nepomáhali jeho spoluhráči. Deset minut na hřišti pobyl také útočník Toronta Sebastian Giovinco, který vystřídal unaveného Edera. Právě Giovinco orazítkoval pět minut před koncem břevno domácí svatyně! To už hrál domácí tým o deseti, když dostal červenou kartu Cavid Hüseynov.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Graziano Pelle vsiti minimalne jeden gol...tip 2...0:2

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele