Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
07.09.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arménie - Dánsko 0:0

Šance na přímý postup se Dánsku po bezbrankové remíze v Arménii vzdaluje. Páteční dělba bodů s Albánií byla pro něj sice ještě jen jakousi promarněnou příležitostí, ale aktuální výsledek může mít fatální následky. Hostům zbývá ve skupině už pouze jeden zápas, aby situaci napravili - a to na půdě favorizovaného Portugalska.

Pokud svěřenci Mortena Olsena v říjnu v Braze nezvítězí, budou muset s největší pravděpodobností do baráže. Albánie s Portugalskem, které vzájemný zápas čeká až ve večerních hodinách, totiž budou mít v závěrečné fázi kvalifikace zápas k dobru. Dánsko zkrátka nemá nic ve svých rukou, protože ani v Jerevanu potřebné tři body nezískalo.

Hosté se mohli ujmout vedení už po dvou minutách hry, nicméně Durmisiho střelu z přímého kopu u tyčky dokázal zlikvidovat brankář Kasparov. Jinak ovšem byla překvapivě aktivnější Arménie. Do větších tutovek se sice nedostávala, územní převahu ale měla. A směrem dopředu byla přece nebezpečnější než soupeř.

K dobré hlavičce se například prosadil Ghazarjan, jenže svůj pokus poslal jen mimo. Olsenovu mužstvu možná jednoduše chyběl nějaký lídr, který by strhl své spoluhráče k lepšímu výkonu. Ostatně absence zraněného záložníka Eriksena se ve finále asi ukázala jako až příliš citelná.

Druhý poločas byl stejně jako ten první hodně vyrovnaný. Dánsko hledalo cestu za toužebným gólem, ale marně. V 66. minutě mohli naopak skórovat domácí, kteří se řítili do brejku. Koryjan svou přihrávkou na levé straně uvolnil úplně volného Movsisjana, jenže ten před brankářem Schmeichelem selhal a trefil jen boční síť.

O chvilku později naopak mohlo být zle pro Arménii, kdyby Bendtnerovu střelu zpoza vápna nevychytal výtečný Kasparov. Poslední možnost, jak změnit nulové skóre, měl Simonjan, avšak jeho pokus skončil těsně vedle vzdálenější tyče. Domácí si tak ani v tomhle případě první výhru nepřipsali a s dvěma body na kontě jsou v tabulce předposlední.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Danove to nesmi pustit v tomto zapase,ale tezce se nadrou...tip 2..0:1

Reagovat
patrikhm

remíza jak vyšitá

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele