Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
27.03.2015 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Anglie - Litva 4:0

Pohádková sezona Harryho Kanea nebere konce. Mladý anglický útočník sice začal kvalifikační zápas Anglie s Litvou pouze na lavičce náhradníků, ovšem hned minutu a dvacet vteřin po svém nástupu si při svém debutu připsal i premiérovou trefu v dresu Albionu. Samotný gól již sice znamenal pouhou kosmetickou úpravu na konečných 4:0 pro domácího favorita, ovšem mánie okolo jednadvacetiletého kanonýra Tottenhamu tím nabere na ještě větších obrátkách.

Hned po čtyřech minutách hry se málem prosadil Wayne Rooney, ovšem po přihrávce Delpha nastřelil pouze brankovou konstrukci. Přesto se kapitán Anglie na svou trefu dlouho nenačekal, neboť hned záhy využil odraženého míče po hlavičce Dannyho Welbecka a přiblížil se historickému rekordu v počtu nastřílených gólů. Na dosažení Sira Bobbyho Charltona již Rooneymu chybí pouhé dva góly.

Útočník Manchesteru United poté málem historické tabulky znovu umazal ještě do poločasu, ovšem trefil břevno. Místo něj se prosadil jeho bývalý spoluhráč a nyní útočník Arsenalu Danny Welbeck, jehož hlavička se s pomocí soupeřovy teče dostala za brankovou čáru, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0. Po změně stran přidal pojistku v podobě třetího zásahu večera Raheem Sterling, jenž si připsal díky přesnému Rooneyho centru svůj první reprezentační gól. V třiasedmdesáté minutě pak dokonal litevské dílo zkázy střídající Harry Kane.

Ještě před čtyřmi lety se Kane mohl předvádět sotva před čtyřmi a půl tisíci fanoušky Leyton Orientu, kde působil na hostování. V páteční večer jej čekala kulisa o poznání větší - hlasatel stadionu Wembley ohlásil návštěvu 83 671 diváků. Ne že by to kanonýra s přezdívkou "Hurrikane" zaskočilo, ba naopak. Svou bleskovou trefou po nástupu na hřiště zaokrouhlil své letošní gólové statistiky napříč všemi soutěžemi na rovných třicet branek!

Manažer Roy Hodgson tak nemůže být šťastnější. Proti Litvě jeho tým potvrdil roli favorita, trefili si všichni členové jeho ofenzivní trojky, včetně střídající vycházející hvězdy, a kvalifikace na mistrovství Evropy je již takřka zajištěna. Nadcházející přátelský zápas s Itálií tak poslouží především jako zatěžkávající test, zda se Angličanům podaří předvést odpovídající výkon i proti zvučnějšímu sokovi. V tom Hodgsonovi určitě nepomůže duo Sterling a Welbeck, první jmenovaný se vrací po domluvě s klubem zpět do Liverpoolu, druhý si proti Litvě přivodil blíže nespecifikované zranění kolene.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3/4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele