Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
09.10.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Anglie - Estonsko 2:0

Stoprocentní zápis zachován! Angličtí reprezentanti po zpackaném mistrovství světa pojali kvalifikaci na evropský šampionát do Francie ve velkolepém stylu. V dnešním zápase porazili Estonsko góly Walcotta a Sterlinga 2:0, a zvládli tak i deváté utkání ve své skupině E. Svěřenci Roye Hodgsona měli postup jistý už dříve, naopak Estonci o jakoukoli naději dneškem ztratili.

Posvátné Wembley sice (možná i vinou probíhajícího světového šampionátu v rugby) nebylo úplně vyprodané, ale atmosféra byla vynikající. Albion toho s vděčností využíval a byl jasně lepší a nebezpečnější už od první minuty. Hned po startu vytvořil zajímavou střelu Theo Walcott, ale brankář Estonska Mikhel Aksalu ji skvěle kryl.

Gólman hostí musel být celý první poločas v nepřetržitém pozoru - Angličané na něj vypustili do přestávky 13 střel! Na branku však mířily jen tři, první z nich ve dvanácté minutě z kopačky Barkleyho, který zřejmě i vinou faulu střílel po zemi a doprostřed branky. Hned vzápětí měl záložník Evertonu další příležitost, když Aksalu jen vyrazil Bertrandův centr a Barkley jej obratem prověřil dorážkou v krkolomné pozici.

Soupeř z Pobaltí se však nechtěl dát lacino a po půlhodině hry rovněž ukázal drápky. Poprvé zahrozili po ose Teniste - Purje, kdy první jmenovaný pálil do blokujícího Milnera. Nápor však pokračoval a vyvrcholil centrem Vassiljeva, jenž si div nesrazil do vlastní branky Chris Smalling. Míč nakonec putoval za branku a hosté si ve zbývající hodině hry lidově řečeno "nečuchli".

Anglie se dostala do zaslouženého vedení na samém sklonku poločasu. Pět minut před přestávkou ještě ztečoval Teniste Walcottův pokus na roh, ale druhá rána útočníka Arsenalu už byla přesná. Barkley si všiml Walcottova náběhu, na tenké hranici ofsajdu mu mezi nohama Metse poslal krásný časovaný míč a jmenovaný forvard si sám před Aksaluem věděl rady.

Druhá polovina utkání už nebyla tak strhující; Estonsko jako by se po gólu do šatny spokojili s rolí poraženého. Angličané měli až do Sterlingova přesného zásahu vlastně jen dvě příležitosti. Zkraje druhé půle pálil do Aksalua zpoza vápna Adam Lallana - ještě lepší zákrok předvedl Mikhel Aksalu čtvrt hodiny před koncem, kdy se Barkley prokličkoval do šestnáctky a tvrdě se opřel do balónu.

Druhý gól přidala Anglie až pět minut před závěrečným hvizdem, a to po velmi jednoduché akci. Hartův výkop prodloužil hlavou Kane, střídající Jamie Vardy vychýlil z rovnováhy Tenisteho a s míčem na kopačce uháněl na bránu. Už po dvou minutách na hřišti tak mohl na stříbrném podnose připravit jasný gól pro Raheema Sterlinga, jenž do protipohybu Aksalua definitivně rozhodl.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

0:1, překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....1:0

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
Manau

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele