Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
09.09.2014 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Andorra 1-2 Gareth Bale

Jen málo chybělo k tomu, aby Wales odstartoval svou ambiciózní kampaň na EURO 2016 obrovskou blamáží. V Andoře totiž od samého úvodu Colemanovi svěřenci prohrávali a jen díky dvěma zásahům Garetha Balea nakonec vezou z Pyrenejí povinné tři body.

Co na tom, že je andorrská reprezentace v žebříčku FIFA až na konci druhé stovky, co na tom, že nedala jediný soutěžní gól za stěží uvěřitelné čtyři roky... Proti Walesu díky kontroverzní penaltě Andorra mohla zásluhou Ildefonse Limy slavit svůj raritní zásah již po pěti minutách hry. Pokutový kop poněkud neobvykle hlavní sudí ohlásil na podnět pátého brankového rozhodčího, když Neil Taylor odstrčil v souboji Cristiana Martíneze.

Kombinačnímu fotbalu Walesu na soupeřově stadionu nenahrával ani otřesný stav hřiště s 3G umělým povrchem. Přesto si domácí hráči vedení příliš dlouho neudrželi, neboť ve dvaadvacáté minutě prudkou hlavičkou z hranice šestnáctky srovnal skóre Gareth Bale, jenž využil skvělého centru Bena Daviese.

Po změně stran už na trávníku byl pouze jeden tým, který chtěl hrát fotbal. Andorrští fotbalisté se velšské protivníky snažili zastavit za jakoukoli cenu a vysloužili si postupně za své tvrdé zákroky za hranicí pravidel celou řadu žlutých napomenutí. Když už se zdálo, že ani jeden z nebezpečných závarů převážně po standardních situacích se z pohledu hostů neujme, došlo devět minut před koncem znovu na zářnou chvilku Garetha Balea.

Jedna z fotbalových superstar ve službách Realu Madrid si sama nejprve vymodlila přímý kop, který nejprve pouze poslal do náruče brankáře Pola, ovšem kvůli předčasnému soupeřovu vyběhnutí proti míči se celá situace opakovala. Bale napodruhé zamířil ještě mnohem líp a zařídil obrat na 2:1 spolu s úlevnou radostí velšských příznivců, kteří se nakonec dokonce i vydali slavit přímo na trávník.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Andorra 1-4 Wales

Reagovat
smazaný uživatel

Wales na ME? V součastném systému je to reálné.

tip 1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Murtago

Penalta vůbec neměla být.

Reagovat
M1ck0

Bale to krásně trefil ten druhý gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele