Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
07.09.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Albánie - Portugalsko 0:1

Domácí Albánie se dlouho statečně prala s favorizovaným Portugalskem, jenže nakonec bezbrankový stav neubránila. V posledních vteřinách hry, kdy už se hrálo nastavení, se Portugalci přeci jen prosadili. Šťastným střelcem se stal Miguel Veloso, který dobře trefil rohový kop od Quaresmy.

Portugalský tým dlouho bušil do obrany svého soka a dlouho nemohl přijít na způsob, jak se dobrat branky. Albánci statečně bránili a podávali velmi dobrý obranný výkon. Nakonec se však přeci jen zaslouženě dočkali vítězného gólu a díky němu jsou nyní první ve skupině. Mají patnáct bodů, o tři body více než druhé Dánsko. Třetí Albánie pak ztrácí body čtyři. Portugalci zvolili poměrně silnou první jedenáctku, místo v ní bylo i na trojici útočníků Danny, Ronaldo a Silva. Rovněž Albánie vsadila na trojici útočníků, kterými byli Gashi, Cikalleshi a Lenjani.

Albánie vyrazila vpřed ihned po výkopu a Thaulant Xhaka se dostával do zakončení. Na poslední chvíli jej zastavil obranný skluz Velosa. Následně se míče zmocnili hosté a poslali jej k hračičkovi Bernardu Silvovi. Ten s míčem u nohy a hlavou nahoře kouzlil, obešel protihráče a pokusil se nahrávat, jenže druhá část už se mu tolik nepovedla. Pokud se něco Albánii nedařilo, pak to byla přesnost v kombinaci. Velmi často domácí ztráceli míče, aniž by je protihráči napadali.

Po dvanácti minutách se konečně ukázala také největší zbraň Portugalců, hvězdný útočník Cristiano Ronaldo. Portugalská ikona dostala hodně prostoru pro zakončení a vyslala tvrdou ránu na bránu Berishy. Ten si poradil jen s vypětím všech sil. Následoval rohový kop, který Portugalsko zahrálo velmi dobře. Hlavička Cristiana Ronalda sice do brány neputovala, ale našela ještě volnějšího Naniho. Ten se o míč jen tak otřel a balon nakonec zamířil do tyče!

Brankář Etrit Berisha z římského Lazia měl hodně co dělat, aby dokázal zastavit Cristiana Ronalda. Ten si seběhl za obranu Albánie na pas od Danila Pereiry a zakončil. Jenže Berisha vyskočil a míč odhlavičkoval mimo! Další souboj této dvojice se konal o pár chvil později, když se opět po nahrávce od Danila Pereiry u míče vyskytl Cristiano Ronaldo a tvrdou bombou protáhl Berishu podruhé. Až deset minut před pauzou hrozili také domácí. K míči se dostal útočník Sokol Cikalleshi a prověřil instinkty brankáře Ruie Patrícia.

Ještě před odchodem do šaten se k rychlému protiútoku dostal mladý talent z monackého knížectví Bernardo Silva, jenž pálil těsně mimo. Po návratu hráčů ze šaten se k zahrávání volného přímého kopu postavil Miguel Veloso, který jemným centrem našel ve vápně naskakujícího Naniho. Někdejší hráč ManUnited zvolil ekvilibristické zakončení patičkou a hodně vystrašil obranu domácích! Poté hra obou týmů upadla do stereotypu bez větších šancí, jako by oba celky čekaly na dramatičtější závěr.

Dalším velmi častým exekutorem standardních situací se stal zkušený matador Ricardo Quaresma, jenž posléze našel ve vápně naskakujícího stopera Pepeho. Ten však fauloval a jeho zakončení již bylo zbytečné. Udeřit mohli Albánci, kteří se mohutně dožadovali odpískání pokutového kopu. Cikalleshi totiž vyslal tvrdou ránu, která rozezvučela tyč. Hned vzápětí upadl ve vápně Xhaka, ale sudí Eriksson se rozhodl nepískat! Deset minut před koncem vyslal tvrdou ránu z protiútoku Eliseu, ale mířil mimo.

Přesto se Portugalci dočkali. Novic na hřišti Éder vybojoval rohový kop, ke kterému spěchal Ricardo Quaresma. Ten našel hlavičku Miguela Velosa a zkušený záložník se stal jediným střelcem dnešního utkání!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Benfica

klobúk dole pred Albánskom, ale dnes vyhráme..

Reagovat
veikko

1:0, kvalitní beton

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele