Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
11.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Albánie - Dánsko 1:1

Dánové odvrátili blamáž v Albánii a díky remíze 1:1 se udrželi na čele tabulky skupiny I. Domácí, kteří naposledy překvapivě vyhráli v Portugalsku, nebyli daleko od další senzace, neboť od 38. minuty vedli zásluhou Ermira Lenjaniho. Devět minut před koncem se ovšem trefil Lasse Vibe a vyrovnal.

Albánie svého soupeře naposledy zdolala v roce 1963. Od té doby se oba týmy střetly šestkrát a hned v pěti případech vždy vyhrálo Dánsko. Hosté přitom do utkání vstoupili lépe, Kjaer nejprve svou hlavičkou otestoval gólmana Berishu, následně se do dobrých možností dostali Eriksen s Poulsenem, ale ani jeden z nich neuspěl.

Domácí se do první vážnější šance dostali ve 24. minutě. Lenjaniho centr našel na zadní tyči nabíhajícího si Lilu, který ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul. O osm minut později musel dánský brankář Schmeichel zlikvidovat nebezpečný pokus Xhaky, až nakonec opravdu menší tlak přetavili Albánci v branku.

Lenjani si posadil míč na svojí silnější levačku, zamířil k pravé tyčce ze svého pohledu a Schmeichel byl na tenhle pokus krátký. Kdyby mužstvo italského trenéra Gianniho De Biasiho navýšilo náskok ještě před přestávkou zásluhou Balaje, jenž minul bránu o kousek, dost ztěžka by se Dánům odcházelo do kabin.

I druhý poločas byl z obou stran hondě vyrovnaný. Albánie měla štěstí především v 55. minutě, Cana totiž jedovatou přihrávku od Vibeho odvrátil se štěstím do tyče. Na druhé straně se ke střele z vápna dostal v 73. minutě Lenjani, jenž ovšem svůj pokus po zemi usměrnil vedle Schmeichelovy svatyně.

Dánsko nakonec urvalo bod zásluhou Vibeho. Ačkoli byl Bendtner po celý zápas neviditelný a nepodal nijak oslnivý výkon, právě díky němu se k míči dostal jeho spoluhráč, jenž z blízkosti neměl problém skórovat. V nastavení se ještě v obrovské možnosti ocitl Vibe, tentokráte ovšem trefil jen připraveného Berishu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pokuď Dáni inkasuji jako první, budou to mít velmi těžko, v tomhle zápase může jít cokoliv. ..

Reagovat
smazaný uživatel

těžké

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele