Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
07.10.2011 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Wales - Švýcarsko 2:0

Velšané sice mohli již před tímto zápasem na postup zapomenout, i přesto ale proti Švýcarům srdnatě bojovali. Za svůj výkon byli nakonec odměněni vítězstvím 2:0.

Od začátku první půle mělo Švýcarsko sice mírně navrch, šance si ale vypracovával především Wales. Jeho první příležitost přišla hned v deváté minutě. Po perfektním centru Bellamyho se zjevil v jasné tutovce Blake, hlavou ale poslal míč poměrně nepochopitelně vedle.

Následně byl vidět především Craig Bellamy. V 24. minutě vypálil nebezpečně zpoza šestnáctky, chyběla mu ovšem přesnost. Obdobně dopadl i o malou chvíli později, kdy mířil pro změnu nad. Největší tutovka Walesu nakonec přišla v 35. minutě. Morison si zpracoval míč na hruď a poté vyslal na Benaglia a hodně nepříjemnou střelu, švýcarský gólman si s ní ale dokázal poradit. I proto první poločas vítěze nepoznal.

Ihned po změně stran mohli jít hosté do vedení. Střela Derdiyoka byla ovšem zblokována. V 54. minutě přišel poněkud kontroverzní okamžik. Bale byl v pokutovém území evidentně faulován Behramim, přesto se ale penalta nepískala.

O tři minuty později už však Švýcaři tolik štěstí neměli. Reto Ziegler zastavil nedovoleně Guntera a za svůj zákrok viděl červenou kartu. To však nebyl jediný závažný problém, který musel výběr kouče Hitzfelda řešit. Přesně po hodině hry totiž dostal Wales výhodu penalty, kterou s přehledem proměnil záložník Aron Ramsey.

Vedení Ostrovanů navíc pojistil v 71. minutě Gareth Bale, který využil perfektní přihrávky Morisona a úspěšně zakončil. V početní nevýhodě už Švýcarsko nic kloudného nevymyslelo a domů se vrací bez jediného bodu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Svycari vi ze si musi odvezt 3 body jestli si chteji udrzet nadeji na baraz...ale mohla by byt necekana remiza...nicmene tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

zas dulezity haha 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0... ale kurz na 1 vypadá lákavě.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
clinger

1:2.Švýcaři hrají o postup a jsou kvalitou a taktikou výše

Reagovat
paver

výhra Walesu

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

(0:1,0:0) 0:1

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele