Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
02.09.2010 20:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Izrael - Malta 3:1

Izrael začal kvalifikaci Eura ziskem tří bodů, proti Maltě ale zdaleka nepředvedl přesvědčivý výkon. Výhru 3:1 zařídil domácím kapitán Benayoun.

Záložník Chelsea byl od úvodních okamžiků ústřední postavou utkání. Už ve druhé minutě se ocitl ve vyložené šanci, jeho snahu ale zastavil odmávaný ofsajd. Lépe se Benayounovi vedlo v sedmé minutě, kdy pohotově využil nahrávky Rafaelova a zajistil svému týmu vedení.

Izrael tak rychle vedl, jenže v dalším průběhu prvního poločasu na hřišti nedominoval a ke vstřelení další branky měl daleko. Místo toho se stal pravý opak. Nedlouho před přestávkou zůstal při volném kopu Briffy ve vápně nekrytý Pace a hlavou umístil míč mimo dosah brankáře Aouateho.

Domácí začali druhou půli aktivně a vyslali na soupeřovu branku několik střel, tu nejnebezpečnější Cohen. Stejný hráč byl o chvíli později u klíčového momentu utkání. Cohen ve vápně upadl po faulu maltského obránce stejného jména a nařízenou penaltu proměnil střelec dne Benayoun.

Vedení přineslo klid na kopačky izraelské reprezentace. Žádný velký tlak se opět nekonal, domácím ale stačilo udržet příznivý stav. Přesto se ještě jednou prosadili. Po tvrdé střele Vermoutha, kterou vyrazil brankář Hogg, dokonal Benayoun pohotovou hlavičkou svůj hattrick a výhru Izraele v úvodní kvalifikačním utkání skupiny F.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Izrael doma vyhraje. tip .2:0

Reagovat
Lorcan

tohle musí Izrael doma v pohodě zvládnout, tip 3:0

Reagovat
Alf da Gama

No poločas teda nic moc, čekal jsem trochu víc... Zaujal mě hlavně Rafaelov a špatně nehrají ani Sahar s Benayounem.

Reagovat
Alf da Gama

tak po sledování tohohle zápasu musim říct, že Izrael bude mít problém dostat se aspoň do baráže... výkon nic moc, zvlášť hra obranných řad se mi vůbec nelíbila - kdyby hráli se soupeřem, který by je více prověřil, tak by měli velký problém a troufám si říct, že by nevyhráli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele