Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
29.03.2011 19:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Izrael - Gruzie 1:0

Gruzie nedokázala navázat na nečekanou výhru nad Chorvatskem a na půdě Izraele neuspěla, situace se ve skupině proto začíná pořádné zamotávat a na první místo si tak brousí zuby hned čtyři celky. Rozdíl mezi čtvrtou Gruzií a prvním Řeckem jsou totiž pouhé dva body. I když je pravdou, že Izrael i Gruzie mají o duel více než favoriti z Řecka a Chorvatska. Izrael proto v březnových bojích uspěl naplno v obou důležitých utkáních a jeho naděje žije.

Izrael v sobotním klání zdolal po menších problémech Lotyšsko, nyní si před vlastními fandy poradil také s Gruzií. Nejdůležitější vystoupení ho čekají doma s Řeckem a v Chorvatsku, tři cenné korálky potřebuje také získat z půdy Malty i houževnatého Lotyšska. Naděje Gruzie s devíti korálky na kotě opět mírně klesly a proto s nachlup stejnými soupeři jako Izrael bude muset posbírat více než jen polovinu bodů z možných dvanácti.

V opatrném úterním zápase rozhodla o vítězství domácích jedna trefa, kterou vsítil Tal Ben Haim po necelé hodině hry. Izrael byl po většinu utkání aktivnější. Do úvodní možnosti se probojoval Maor Buzaglo, jeho pokus dokázala na poslední chvíli zlikvidovat gruzínská legenda Kakha Kaladze. Hned na to hlavičkoval těsně vedle Lior Rafaelov. O pár minut později se znovu ukázal Buzaglo, jenže gólman Nukri Revishvili neměl s jeho pokusem příliš velké potíže.

Po čtvrthodině se musel ale také na druhé straně mezi třemi tyčemi vytáhnout brankář Dudu Aouate, který po přímém volném kopu Zuraba Khizanishviliho vyrazil kolem tyčky hlavičkový pokus Alexandera Amisulashviliho. Deset minut před pauzou vyslal povedenou střelu domácí záložník Rafaelov, gólman Revishvili však dobře držel svůj výběr. Ještě do přestávky pálil z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů nad branku jeho spoluhráč Bibras Natkho.

Gruzie si vytvořila největší tlak v úvodní čtvrthodině po změně stran, jenže pokusy Jaba Kankavy a Otara Martsvaladzeho zneškodnil brankář Aouate. Pouhých šest minut na hřišti pobyl střídající Ben Haim a dokázal za tak krátkou chvíli rozhodnout tolik důležité střetnutí. Po kombinaci s Buzaglem poslal balón po zemi do sítě - 1:0. Gruzie si ve zbývající půlhodině vytvořila nějaké možnosti a mohla srovnat, jenže se jí to už nepovedlo a domu se proto vrací s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
M.Vaza

Velmi přeji Gruzíncům alespoň baráž,snad uhrají v Izraeli nějaký bod,takže X..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Gruzie bude mit prvni prohru...ale bude to tesny...tip 1..1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip1

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi zajímavý zápas. Izrael doma body asi neztratí, Gruzie ale cítí velkou šanci, ještě neprohráli,, min. bod jim přál. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 - lelo, lelo Sakartvelo !!!

Reagovat
paomara

...Jsou jím fotbalisté Gruzie, kteří ve skupině F doposud jako jediní po pěti zápasech nezaznamenali porážku a navíc v sobotu dokázali skolit favorita skupiny Chorvatsko 1:0.

Chybná informace hned v úvodu článku...

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom špatně?

Reagovat
paomara

no přece to, že Gruzínci ve skupině nejsou jediní, kteří neprohráli!!! Ani Řekové neprohráli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele