Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
07.10.2011 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Francie - Albánie 3:0

Na Stade de France v Paříži zvítězili domácí reprezentanti galského kohouta 3:0 nad Albánií, nicméně jistotu postupu z prvního místa nemají. V posledním kole budou o prvenství soupeřit s Bosnou, která dnes porazila Lucembrusko.

Francouzi začali pochopitelně hodně aktivně, o první nebezpečnější střelecký pokus se pokusil Cabaye, bohužel mířil vedle. Bezbrankový stav dokázali Albánci udržet jen do jedenácté minuty, pak si totiž vyměnili míč Cabaye s Maloudou a druhý jmenovaný překonal brankáře Ujkaniho - 1:0 pro Francii. Nápor reprezentantů galského kohouta pokračoval, z dobré střelecké pozice pálil M'Vila. Albánci se do blízkosti Llorise příliš nedostávali, přesto dokázali francouzského brankáře dvakrát zaměstnat.

V obou případech se jednalo o dalekonosné pokusy a zejména v případě Roschiho měl Lloris co dělat, se střelou měl potíže a Albánci nakonec rozehrávali rohový kop. To ale bylo ze strany hostí vše a tempo zápasu opět určovala Francie.

Ve 38. minutě se dostal do zakončení Loic Rémy a ačkoliv byl ve velmi ostrém úhlu, dokázal propálit Ujkaniho - 2:0 pro Francii. Stejný výsledkem skončil i první poločas a ten následující se odehrával v prakticky stejném duchu.

Francouzi stříleli a zaměstnávali obranu Albánie co to šlo, ale třetí branky se dočkali až v 65. minutě. Takřka na malém vápně se dostal k míči Reveillére a levačkou nedal Ujkanimu šanci - 3:0 pro Francii. Hostům se toho moc nedařilo, snížit mohl Duro, ale byl nepřesný. Francouzi si náskok drželi, soupeř ještě pohrozil další nepřesnou střelou, tentokráte Bakaje a když už se podařilo zamířit mezi tři tyče jako v případě Salihiho, zasáhl Lloris. Les Blues bez větších potíží zvítězili nad Albánii 3:0 a o bod vedou skupinu před Bosnou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Francie si pohlida prvni pricku...tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

(3:0,1:0) 4:0

Reagovat
Langi

Gomis v základní sestavě

Reagovat
onze

MERCI FRANCE

Reagovat
klvana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele