Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
03.09.2010 20:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Estonsko - Itálie 1:2

Squadra Azzurra vstoupila do kvalifikace o evropský šampionát výhrou 2:1 nad Estonskem. Svěřenci trenéra Cesara Prandelliho se na výhru dosti nadřeli, po prvním poločase totiž překvapivě s domácími prohrávali, ale ve druhém dějství během tří minut dokázali nepříznivý vývoj otočit.

Italové vyrukovali na domácí Estonce s kompletním útokem Sampdorie Janov Cassano - Pazzini a tato dvojice byla také nejaktivnějším faktorem na hřišti. Antonio Cassano si udělal na levé straně prostor k centru a Giampaolo Pazzini na něj jen těsně nedosáhl. Účet utkání mohl načít florentský středopolař Montolivo, ten ale z poměrně dobré pozice přestřelil. Svůj typický oblouček za obranu zkoušel Pirlo, našel Cassana, ale jeho lehká hlavička nenadělala Pareikovi žádné problémy. Pak už se o slovo hlásil aktivní Pazzini, zblízka se dostal do obrovské šance, ale z mírného úhlu jen vyprášil rukavice brankáře Pareika.

Ve 31. minutě přichystal Italům obrovský šok Zenjov. Salvatore Sirigu totiž nedokázal udržel střelu z ucti-hodné vzdálenosti, míč před sebe jenom vyrazil a toho dokonale využil dorážející Zenjov - 1:0. Italové byli jako opaření, nicméně ještě do šaten mohli vyrovnat. Nejprve se zasekávačkou uvolnil ke střele Pazzini, přičemž brankář Estonska byl znovu na místě, a poté kdy Pareiko chyboval, měl odkrytou branku Cassano, ale na hranici pokutového území netrefil branku. Squadra Azzurra tak prohrávala po prvním poločase 1:0.

Hosté ve druhém poločase přitlačili Estonce k vlastní brance a ty obrovskému náporu nedokázali vzdorovat. Vyrovnání zařídil přesně po hodině hry hlavou Antonio Cassano a za tři minuty dokonal obrat střídající Bonucci, který zužitkoval efektivní patičku Cassana a zblízka poslal míč do sítě - 1:2. Během hry museli domácí pořadatelé dvakrát zasahovat proti dvěma fanouškům, kteří vtrhli na hrací plochu. Závěr utkání Estonci trochu zdramatizovali, těsně před závěrečným hvizdem se ale nenašel nikdo, kdo by využil závaru před brankou Itálie a poslal míč za záda Siriga. Italové vedení udrželi a vyhráli v Estonsku 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

z toho zapasu mam strach ale i tak by meli Italove zvitezit..kdyz uz ne jasne tak o gol a z penalty ale zvitezi haha

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taliani to dodrbali snami na MS.Zopakovat to dva krát po sebe to by bola trochu prisilná káva.dávam čistu 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele