Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
06.09.2011 20:00 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Izrael 3:1

Fotbalistům Chorvatska se náramně vyplatilo střídání Eduarda, jenž na hřišti řádil po obrátce, po faulu na něho se totiž se nechal vyloučit hostující Ben Haim a k tomu ještě přidal dvě vítězné trefy. Domácí se tak díky třem bodům posunuli do čela tabulky, jelikož Řecko zaváhalo v Lotyšsku. Izrael už naopak nemá ani teoretickou šanci na zisk druhého místa.

I když první branka na sebe nechala čekat až na dobu těsně před přestávkou, hned od začátku zápasu se hrál otevřený fotbal. Čorluka nejprve hezky otestoval připravenost gólmana Aouateho zpoza vápna, na druhé straně se brankář Pletikosa musel vytáhnout proti střele z vápna od Zahaviho.

Ve 23. minutě to zkusil z dálky Benayoun, jenže Pletikosa jeho dalekonosnou ránu v pohodě lapil. Následně se ve dvou dobrých příležitostech objevil Kranjčar, jenže ani v jedné se mu nepodařilo skórovat. Až když ve 44. minutě Benayoun našel trochu se štěstím Hemada, který neměl problém přesně zacílit, se již třepotala síť.

Po poločase ovšem Izrael musel udělat vynucenou změnu a ta se ho ve zbývajících pětačtyřiceti minutách citelně dotkla. Za brankáře Aouateho šel na hřiště náhradník Haimov. Ne že by za inkasované tři góly nějak zvlášť mohl, Chorvaté však ucítili šanci. A chopili se jí se vší parádou.

Nejprve vyrovnal ve 47. minutě Modrič. S ničím se moc nepáral, z třiceti metrů napřáhl a na krásnou ránu k tyči už Haimov nedosáhl. Další špatnou zprávu pro hosty hlásila 53. minuta. Ben Haim totiž fauloval ve vyložené příležitosti Eduarda a sudí Carlos Velasco Carballo mu ukázal červenou kartu.

Právě brazilský útočník s chorvatským pasem už v té době běhal na hřišti, když o přestávku vystřídal Čorluku, a dost oživil domácí hru. Za dvě minuty navíc poslal Chorvaty do vedení, když si naběhl na přihrávku od Modriče a z blízkosti překonal Haimova. A v 57. minutě usměrnil brány centr Srny.

Trefit se mohl ještě Jelavič osm minut před koncem, Haimov však alespoň tuhle gólovku vychytal. Izrael prostě patnáctiminutová smršť ve druhém dějství položila natolik, že si na Maksimru nedokázala vytvořit žádnou kloudnější možnost, Chorvatsko si naopak vítězství proti bezzubému soupeři v pohodě pohlídalo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 ...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se zápas domácím povede a pojistí si tak min. 2. místo zajišťující baráž. Pokud se povede Izrael porazit, tak bude soupeř již mimo hru. Chorvatsko má doma dobrou bilanci, takže doufám, že v tom bude pokračovat ..... Tip 1:0.

CROATIA !!!

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Izraelci me totalne zklamali prohrou s Reckem a tak necekam nic jineho nez vyhrou Chorvatu..i kdyz je to Izraelcu jedno z poslednich sanci aby mysleli na postup..pokud prohraji je vse zpeceteno..tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo CHORVATSKO !!!

Chorvatskému týmu, přezdívanému Vatreni, nahrává vše krásně do karet. Porazí Izreal, spupeři zaváhají a šance na přímý postup je zase o něco větší. A to je dobře !!! Jen tak dál, na Euro určitě patří ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele