Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
03.09.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Belgie - Německo 0:1

Utkání, kterému rozhodně ani trochu nechybělo tempo nebo nasazení. Domácí Belgičané ukázali, že jsou fotbalově již hodně vyspělou zemí. Udělali v utkání prakticky jednu jedinou chybu a tu Němci bleskově potrestali.

Utkání však začaly oba celky velmi opatrně. Němci věděli, že to nebude jednoduché utkání, a že musí hrát opravdu trpělivě. Belgičané zase měli ze začátku přílišný respekt a báli se pouštět do zbrklých útoků, kterými by otvírali možnosti pro kontry. Nadějnými, leč nepřesnými, střeleckými pokusy se snažili branku ohrozit nejdříve Fellaini a Lukaku na straně jedné a poté Schweinsteiger a Özil na straně druhé. Byl to boj především o střed hřiště. Němci ho hodně přehušťovali a tak nezbývalo domácím, než aby hráli hodně po stranách, o což se pokoušeli. Většinou se jim však dařilo jen přes levou stranu, kde hrál Vermaelen a hodně často ho doplňoval rychlonohý Eden Hazard.

Na domácí straně na sebe hodně upozorňoval právě Hazard, poté Lukaku a stejně tak technicky velice dobře vybavený Dembele, který svým pohybem dělal obranné čtveřici hostí velké potíže. Do druhé půle vyslal kouč Löw místo Jansena Westermanna a hned to bylo znát. Levá německá obrana se totiž hodně stabilizovala.

První, a dá se říct, jediná vážnější chyba Belgičanů rozhodla o průběhu a výsledku celého utkání. Fellaini vyhrál souboj v rohu hřiště, poté možná trochu zbytečně přihrál van Buytenovi, kterého dostal pod tlak. Schweinsteiger vyhrál souboj, přihrál Müllerovi, ten jen posunul na Miroslava Kloseho a německý kanonýr vstřelil velice důležitou branku na 0:1.

Domácí tahle branka hodně nabudila, hráli totiž zejména dopředu bez zábran, pokoušel se rychlými výpady a rychlými kombinacemi rozhodit německou obranu, ale ta stála pevně jako skála. Když už nějaký míč prošel, byl včas na svém místě Manuel Neuer, který jen utvrdil veřejnost, že je momentálně nejlepším německým brankářem.

I když se Belgičané ještě ke konci utkání dostali k několika střeleckým příležitostem, jak Neuera ohrozit, branku z nich nevstřelili a tak si Německo odváží z prvního utkání velice důležité vítězství z horké půdy Belgie, kde se opravdu moc lehce vyhrávat nebude.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mircu5

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci rozjedou kvalifikaci ve velkem stylu..tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Lukaku už je v reprezentaci ten si to dobře dává

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je přehnané dávat neprohru němců. S Belgii si poradí do pohody 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele