Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
13.10.2007 20:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Řecko - Bosna a Hercegovina 3:2

Řekové splnili povinnost a po výhře nad Bosnou a Hercegovinou jsou velice blízko k účasti na evropském šampionátu. Tam se naopak s největší pravděpodobností nevypraví poražený celek.

Domácí se po dvou zápasech hraných na Krétě vrátili na Olympijský stadion v Aténách, který rozjásal již v desáté minutě Charisteas. Útočník Norimberku sice po centru Patsatzogloua hlavičkoval pouze do břevna, dostal ale příliš času a prostoru na dorážku a pohodlně tak otevřel skóre - 1:0.

Hosté v první půli až příliš šetřili se střeleckými pokusy, ten jediný vyslal a zkušeného gólmana Nikopolidise zaměstnal Bajramovič. Druhou půli začala Bosna o poznání aktivněji a v 54. minutě se jí zásluhou trestného kopu Hrgoviče podařilo vyrovnat. Z Hrgoviče se dvě minuty po vstřelené brance stal vyvrhel, po zbytečném zákroku na Basinase totiž viděl rovnou červenou kartu.

Řekové se nnechali dlouho pobízet a nabídnutou přesilovku okamžitě zužitkovali. V 58. minutě vyzrál na ofsajdovou past Gekas a vrátil svému týmu vedení. To v 73. minutě ještě navýšil střídající Liberopoulos, k němuž se odrazila střela Gekase. Bosna a Hercegovina se v závěru snažila alespoň o korekci výsledku a tento úkol nakonec splnila. V poslední minutě stanovil na konečných 2:3 z jejího pohledu Ibiševič.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Lion

Řecko nebude chtít připustit žádný komplikace bude si chtít upevnit 1. místo ve skupině,naopak Bosna je prakticky ze hry venku, 2:1

Reagovat
HOST*

Bosna má jěstě důvod bojovat ale už by mesmělo prohrát Vzájemný zápas skončil 4:0 pro Řeky Tipuji 1

Reagovat
HOST*George

Recko si bude chtit upevnit pozici a nemuze si dovolit ztratit body..takze to vidim na tesnou vyhru Reku 1:0,2:1

Reagovat
HOST*bary72

Řecko doma nepřipustí komplikace. BaH neumí hrát pod tlakem. Tip 3:0.

Reagovat
HOST*bary72

Tak nakonec výhra, ale trošku protrápená, myslel jsem, že Řekové, proslulý tupou defenzivou, doma 2 góly od průměrného mančaftu BaH dostat nemůžou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele